tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Robert Priest <Robert.Pri...@bentley.com>
Subject RE: Tomcat 4+Slide1.0.16+ISAPI Filter
Date Wed, 24 Apr 2002 19:10:45 GMT
Here is an excerpt of an email I sent Ignacio detailing some of the issues I
am finding:

Basically, it seems as though the entire issue is centered around
authentication through
the ISAPI Filter.

I am thinking that the filter is also having trouble with:

Webfolders - because it first sends a POST request.
and
Webdrive - because it first sends an OPTIONS request.

-----Original Message-----
From: Robert Priest 
Sent: Friday, April 19, 2002 4:12 PM
To: 'Ignacio J. Ortega'
Subject: Traces - Hitting ISAPI Filter from Remote Machine.

In all of them [the requests], the url i was attempting to use was:
http://priest10428/slide/test

The only one that works from a remote machine is IE.

USING IE


questions and observations:

Why does this one work while the others do not?
Now, looking at the trace, IE sends a GET Request, and iis/isapi_redirect
properly responds
with the correct Realm Challenge Request. After that we put in our
credentials and everything
shows up fine. We can browse our directories perfectly.

In WebDrive an OPTIONS request is first sent, which comes back with a 500
Server Error. In
MS WebFolders, a POST Request (if you see the request, it looks wrong too)
with an invalid url
which brings up the wrong Challenge Request popup ( looks like the IIS Auth
even though I have that turned off).



USING WEBFOLDERS

This one is strange. 

Althought the webfolders that I tried to set up was
http://priest10428/slide/test , from the logs (isapi_redirect.log), it looks
like somehow the filter is getting the wrong url from webfolders. Instead of
the url above you see the following in the log: 

[Fri Apr 19 15:19:58 2002]  [jk_isapi_plugin.c (708)]: HttpFilterProc
started
[Fri Apr 19 15:19:58 2002]  [jk_isapi_plugin.c (758)]: In HttpFilterProc
Virtual
 Host redirection of /priest10428/_vti_bin/shtml.dll/_vti_rpc


and lastly, but MOST Importantly, WebDrive.


USING WEBDRIVE 5.1


observation:
Now webdrive is sending an OPTIONS Request, first. In the isapi_redirect.log
the url looks correct.
you see: 

[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_isapi_plugin.c (708)]: HttpFilterProc
started
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_isapi_plugin.c (758)]: In HttpFilterProc
Virtual Host redirection of /priest10428/slide/test
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_uri_worker_map.c (447)]: Into
jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_uri_worker_map.c (464)]: Attempting to map
URI '/priest10428/slide/test'
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_uri_worker_map.c (570)]:
jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker, done without a match
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_isapi_plugin.c (764)]: In HttpFilterProc
test Default redirection of /slide/test
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_uri_worker_map.c (447)]: Into
jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_uri_worker_map.c (464)]: Attempting to map
URI '/slide/test'
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_uri_worker_map.c (489)]:
jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker, Found a context match ajp13 ->
/slide/
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_isapi_plugin.c (774)]: HttpFilterProc
[/slide/test] is a servlet url - should redirect to ajp13
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_isapi_plugin.c (785)]: HttpFilterProc
fowarding original URI [/slide/test]
[Fri Apr 19 16:07:00 2002]  [jk_isapi_plugin.c (837)]: HttpFilterProc check
if [/slide/test] is points to the web-inf directory



which I believe is the correct chain of events, but the next line should
read:

"HttpExtensionProc started"

but everything just stops right there and the what is returned is a "500
Server Error".

It is as if IIS never calls the Extension (HttpExtensionProc() method).


Well, that is what I have noticed. Does any of this raise an eyebrow with
you? Please let me know if you would like me
to try something else,or you have any idea.


Thank you 

Robert. 


-----Original Message-----
From: Remy Maucherat [mailto:remm@apache.org]
Sent: Wednesday, April 24, 2002 2:36 PM
To: Tomcat Users List
Subject: Re: Tomcat 4+Slide1.0.16+ISAPI Filter


> Has anyone else out there tried get the ISAPI filter
> working with slide 1.0.16 and Tomcat 4.0.x?
>
>
> I have been trying for a while with no success.
>
>
> It works in a browser, but I cannot get it
> to work with Win2k Webfolders or WebDrive 5.1.
>
> If anyone knows this to work or can offer any assistance I would
appreciate
> it.

WebDAV is extremely demending on sending data in the request, which is a
problem when using the native connectors as this is usually the last thing
which works. It has been reported that mod_jk works with Apache, but it is
unclear how well it works with the IIS JK.

Remy


--
To unsubscribe:   <mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands: <mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>
Troubles with the list: <mailto:tomcat-user-owner@jakarta.apache.org>

--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:tomcat-dev-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:tomcat-dev-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message