tiles-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Antonio Petrelli <antonio.petre...@gmail.com>
Subject Re: Struts2 + Tiles + i18n, getText issue
Date Thu, 12 Feb 2009 08:22:37 GMT
As you can see by yourself, this is not a Tiles issue.
Keep asking in the Struts Users mailing list.

Antonio

2009/2/11 David Kerwick <David.Kerwick@hse.ie>:
> Hi all,
>    Well I think I figured out what's happening but not why.
> I was using <s:debug/> and noticed
> session         {WW_TRANS_I18N_LOCALE=ga}
> locale  en_US
>
> With more than one tile in use the locale doesn't get changed I assume s:text reads off
com.opensymphony.xwork2.ActionContext.locale
> and getText takes the default locale and that's why they are different.
>
> I can force the issue in my action
> if(session.containsKey("WW_TRANS_I18N_LOCALE")){
>                        Locale.setDefault((Locale) session.get("WW_TRANS_I18N_LOCALE"));
> }
> Which will work but isn't the nicest.
>
> I assume this is caused by something in my configuration or someone else would have come
across it by now.
> Anyone any idea where I'm going wrong?
> Or any idea of a better way to fix the problem?
>
> Thanks
> Dave
>
> -----Original Message-----
> From: David Kerwick [mailto:David.Kerwick@hse.ie]
> Sent: 11 February 2009 09:53
> To: users@tiles.apache.org
> Subject: Struts2 + Tiles + i18n, getText issue
>
> Hi,
> I tried asking this of the struts list but got no response I was wondering of anyone
here could help.
>
> The problem I have is these two statements give different results when the language is
changed <s:property value="%{getText('test')}"/> <s:text name="test"/> when in
a tile.
>
> With s:text giving the correct language text but getText always gives the default language
text.
>
> The tiles definition I have is
>
> <definition name="test.basic" template="/WEB-INF/tiles/testTemplate.jsp">
>      <put-attribute name="body"   value="/test.jsp"/>
>      <put-attribute name="navbar" value="/WEB-INF/pages/navBar.jsp"/>
> </definition>
>
> They both work correctly if there's only one tile i.e.
>
> <definition name="test.basic" template="/WEB-INF/tiles/testTemplate.jsp">
>      <put-attribute name="body"   value="/test.jsp"/>
> </definition>
>
> So it seems to be something to do with having multiple tiles but since s:text works I
would have thought the i18n interceptor must be working.
> Anyone any idea why getText is ignoring the language?
> This happened for me when trying to localise labels i.e.
>
> <s:textfield key="surname" label="%{getText('surname')}"></s:textfield>
>
> I can get languages to work if I pass the body tile through an action i.e.
> <put-attribute name="body"   value="/test.action"/>
> But that creates a whole set of other problems for me with validation.
>
> I'm using Struts struts-2.0.14 and the tiles bundle that comes with it, I have also tried
tile-2.1.2.
> I change language using the code from HelloWorld.action
>
> <h3>Languages</h3>
> <ul>
>    <li>
>        <s:url id="url" action="test">
>            <s:param name="request_locale">en</s:param>
>        </s:url>
>        <s:a href="%{url}">English</s:a>
>    </li>
>    <li>
>        <s:url id="url" action="test">
>            <s:param name="request_locale">ga</s:param>
>        </s:url>
>        <s:a href="%{url}">Irish</s:a>
>    </li>
> </ul>
>
> Am I just doing something wrong?  If so what should I be doing?
>
> Any help would be great
> Thanks
> Dave
>

Mime
View raw message