subversion-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Phippard <markp...@gmail.com>
Subject Re: Problems compiling 1.7.0 on redhat el4 64bit
Date Tue, 16 Aug 2011 15:25:16 GMT
Where do we stand on this?  I have not seen anyone propose the obvious fix
which would be to reverse the commit that caused the problem.  Do we really
need this optimization if it can segfault with the wrong compiler settings?

As mentioned before, we saw this same problem in the Linux RPM's that we
provide.  Currently we are working around it by doing the build on RHEL 5
and dropping support for RHEL 4, but obviously the preferred solution for us
would be to continue to support RHEL 4.

Mark




On Wed, Aug 10, 2011 at 3:52 PM, <michael_rytting@agilent.com> wrote:

> I am attaching a stack trace with symbols enabled.
>
> I'm using gcc.  The default in the makefile.
>
> I am using the apr that you get from the get-deps.sh script.
> APR_HAS_THREADS is defined.
>
> If I disable optimizations by doing "make CFLAGS=-O0" the program no longer
> crashes.
>
> -----Original Message-----
> From: Philip Martin [mailto:philip.martin@wandisco.com]
> Sent: Tuesday, August 09, 2011 3:34 PM
> To: Mark Phippard
> Cc: RYTTING,MICHAEL (A-ColSprings,ex1); Subversion Development;
> users@subversion.apache.org
> Subject: Re: Problems compiling 1.7.0 on redhat el4 64bit
>
> Mark Phippard <markphip@gmail.com> writes:
>
> > On Tue, Aug 9, 2011 at 4:49 PM, <michael_rytting@agilent.com> wrote:
> >
> >> ** **
> >>
> >> Ok, I’ve tracked down which revision caused the problem.  It happened
> >> in rev 1104160.  Stefan2 made a change to utf.c to speed up UTF8
> conversion.
> >> Ever since this change went in I am seeing subversion crash when I
> >> compile on 64bit el4.****
> >>
> >> ** **
> >>
> >> Just for kicks and giggles I updated to the HEAD revision of
> >> http://svn.apache.org/repos/asf/subversion/trunk.  Did a reverse
> >> merge on rev 1104160, cleaned up the conflicts and built it and
> >> viola!  No more crashing when built on 64bit el4.
> >>
> >
> > Thanks.  Moving the thread to dev@
> >
> > Can someone look at this and possibly fix it?
> >
> > If you are not on users@, and to summarize this thread.  SVN builds
> > fine on RHEL 4 64-bit but crashes immediately on any command, even svn
> > help.  I saw the same problem with our builds.
>
> It could be a compiler/optimiser bug.  Which compiler are you using?
> Can you provide a stack trace of the crash (with debug symbols please)?
> Does the crash go away if you compile utf.c without optimisation?  Which
> version of APR are you using?  Is APR_HAS_THREADS defined in apr.h?
>
> --
> uberSVN: Apache Subversion Made Easy
> http://www.uberSVN.com
>



-- 
Thanks

Mark Phippard
http://markphip.blogspot.com/

Mime
View raw message