struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jayachandra B <jayachandra1...@gmail.com>
Subject Re: Hello World does not work.
Date Sat, 05 Jul 2014 14:08:42 GMT
do you have index.jsp in your webContent folder and did you configure
struts2 filter in web.xml?


On Sat, Jul 5, 2014 at 5:33 PM, Jim Anderon <jim_anderson@jjajava.com>
wrote:

>
> Hello All,
>
> I am an experienced programmer, but inexperienced in web programming and a
> total newbie to struts.
> Struts looks like it will be very useful to my web programming so I have
> ventured into the tutorials to
> start learning how to use it. I ran the first tutorial 'basic_struts'
> successfully. Next, I am trying to
> run the 'Hello World' tutorial, but it is failing. I could use some
> suggestions on what may be wrong and
> some suggestions on debug methodology when using struts. Or at least
> pointers on where to looking
> for debugging techniques.  I am trying to do some reading to teach myself,
> but I'm floundering at this
> point.
>
> I'm running crunchbang Linux, using firefox 30.0, which is close to the
> latest edition. By the way, I'm
> aware of the firefox 'web console' but a beginner with that tool so I have
> not taken advantage of it so far.
> I'm running the tomcat6 server on my localhost.
>
> I have read the tutorial for 'Hello World' from:
>
> * *file:///usr/share/struts/struts-2.3.16.3/docs/hello-
> world-using-struts-2.html
>
> I have read each step in that tutorial and verified that the source code
> explained in the tutorial
> is in my sand box. I ran 'mvn clean project' and got a successful build.
> Then then copied the
> hello_world.war file to:
>
> * * /var/lib/tomcat6/webapps/hello_world
> *
> *enter the URL:
>
>     http://localhost:8080/hello_world/index.action
>
> in the address box on Firefox and got the following error from tomcat:
>
>
> ----------------Start Error Window------------------------
> ------------------------------------------------------------
> -------------------------------------------------------------------------
>
> HTTP Status 404 - /hello_world/index.action
> ------------------------------------------------------------------------
> *type* Status report
> *message* _/hello_world/index.action_
> *description* _The requested resource (/hello_world/index.action) is not
> available._
> ------------------------------------------------------------------------
> Apache Tomcat/6.0.35
>
> -------------------End Error Window ------------------------------
> ------------------------------------------------------------
> ----------------------------------------------------------------
>
>
> My other webapps run ok out of /var/lib/tomcat6/webapps, so I at least
> know my environment is set up
> correctly, at least for the most part. When I check directory permissions
> from the /var/lib/tomcat6/webapps/hello_world
> directory, I get:
>
> % ls -ld . *
> drwxr-xr-x 2 jimA jimA    4096 Jul  2 09:15 .
> -rw-r--r-- 1 jimA jimA 3991999 Jul  4 15:29 hello_world.war
>
> I thought about attaching the hello_world.war file, but because it is
> 4M-bytes, I decided not to. If someone would like
> to see it, I can provide it or a portion of it.
>
> I feel like there is an obvious error in my set up, but I cannot see it.
> Can anyone offer some suggestions?
>
> Regards,
> Jim Anderson
>
>
>
>
>
>
>
>


-- 
Thanks and Regards
Jayachandra

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message