struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jayachandra B <jayachandra1...@gmail.com>
Subject Re: Hello World does not work.
Date Sun, 06 Jul 2014 15:46:41 GMT
if you use eclipse for web development, it will help a lot in resolving
issues.


On Sun, Jul 6, 2014 at 7:11 PM, Jim Anderon <jim_anderson@jjajava.com>
wrote:

>
> JJA> Martin,
> JJA>
> JJA> I'm not familiar with $TOMCAT_HOME. Is this the root directory where
> tomcat6 is installed?
> JJA>
> JJA> I did a search on 'server.xml' in both my /var/lib/tomcat6 directory
> and my /usr/share/tomcat6
> JJA> directory and could not find it in either.  It looks like I need to
> tell tomcat to needs to auto-deploy
> JJA> and unpack the war file. This looks like it could be my problem.
> JJA>
> JJA> I have a busy day today, but tomorrow I will read up some about
> tomcat and war files.
>
> JJA> Jim
>
>
>
>
>
> On 07/06/2014 08:51 AM, Martin Gainty wrote:
>
>> MG>Jim
>> MG>$TOMCAT_HOME/conf/server.xml
>> MG>
>> http://stackoverflow.com/questions/13301882/deploy-war-
>> file-in-tomcat-server
>> autoDeploy="true"
>> unpackWAR = true
>> MG>
>> MG>jaya could you explain meaning of web-content please?
>>
>>
>>
>>
>>
>>> Date: Sat, 5 Jul 2014 23:05:37 +0530
>>> Subject: Re: Hello World does not work.
>>> From: jayachandra1805@gmail.com
>>> To: user@struts.apache.org
>>>
>>> eclipse kepler ide
>>>
>>>
>>> On Sat, Jul 5, 2014 at 10:57 PM, Ken McWilliams<ken.mcwilliams@gmail.com
>>> >
>>> wrote:
>>>
>>>
>>>
>>>> What IDE are you using? Knowing the IDE someone might be willing to give
>>>> "click by click" instructions.
>>>>
>>>>
>>>> On Sat, Jul 5, 2014 at 7:23 AM, Jim Anderon<jim_anderson@jjajava.com>
>>>> wrote:
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>> index.jsp is in my hello_world.war file and hello_world.war is at
>>>>> /var/lib/tomcat6/webapps/hello_world/hello_world.war.
>>>>>
>>>>> I have used the web.xml file, unchanged, from the tutorial area. Here
>>>>> is
>>>>> the content, where the line numbers are
>>>>> inserted by my editor and are not part of the file:
>>>>>
>>>>>
>>>>>    1<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
>>>>>    2<web-app id="WebApp_ID" version="2.4" xmlns="http://java.sun.com/
>>>>> xml/ns/j2ee" xmlns:xsi="http://www.w3.org/200    1/XMLSchema-instance"
>>>>> xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/j2ee
>>>>> http://java.sun.com/xml/ns/j2ee/web-    app_2_4.xsd">
>>>>>    3<display-name>Hello World Struts 2</display-name>
>>>>>    4<welcome-file-list>
>>>>>    5<welcome-file>index.jsp</welcome-file>
>>>>>    6</welcome-file-list>
>>>>>    7
>>>>>    8
>>>>>    9<filter>
>>>>>   10<filter-name>struts2</filter-name>
>>>>>   11<filter-class>org.apache.struts2.dispatcher.ng.filter.
>>>>> StrutsPrepareAndExecuteFilter</filter-class>
>>>>>   12</filter>
>>>>>   13
>>>>>   14<filter-mapping>
>>>>>   15<filter-name>struts2</filter-name>
>>>>>   16<url-pattern>/*</url-pattern>
>>>>>   17</filter-mapping>
>>>>>   18
>>>>>   19</web-app>
>>>>>
>>>>> I can see there is some struts filtering, but at this point I do not
>>>>> know
>>>>> if something needs to be changed.
>>>>>
>>>>>
>>>>> Jim A.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> On 07/05/2014 10:08 AM, jayachandra B wrote:
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>> do you have index.jsp in your webContent folder and did you configure
>>>>>> struts2 filter in web.xml?
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> On Sat, Jul 5, 2014 at 5:33 PM, Jim Anderon<jim_anderson@jjajava.com
>>>>>> <mailto:jim_anderson@jjajava.com>>  wrote:
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>      Hello All,
>>>>>>
>>>>>>      I am an experienced programmer, but inexperienced in web
>>>>>>      programming and a total newbie to struts.
>>>>>>      Struts looks like it will be very useful to my web programming
so
>>>>>>      I have ventured into the tutorials to
>>>>>>      start learning how to use it. I ran the first tutorial
>>>>>>      'basic_struts' successfully. Next, I am trying to
>>>>>>      run the 'Hello World' tutorial, but it is failing. I could use
>>>>>>      some suggestions on what may be wrong and
>>>>>>      some suggestions on debug methodology when using struts. Or
at
>>>>>>      least pointers on where to looking
>>>>>>      for debugging techniques.  I am trying to do some reading to
>>>>>> teach
>>>>>>      myself, but I'm floundering at this
>>>>>>      point.
>>>>>>
>>>>>>      I'm running crunchbang Linux, using firefox 30.0, which is close
>>>>>>      to the latest edition. By the way, I'm
>>>>>>      aware of the firefox 'web console' but a beginner with that
tool
>>>>>>      so I have not taken advantage of it so far.
>>>>>>      I'm running the tomcat6 server on my localhost.
>>>>>>
>>>>>>      I have read the tutorial for 'Hello World' from:
>>>>>>
>>>>>>      *
>>>>>>      *file:///usr/share/struts/struts-2.3.16.3/docs/hello-
>>>>>> world-using-struts-2.html
>>>>>>
>>>>>>      I have read each step in that tutorial and verified that the
>>>>>>      source code explained in the tutorial
>>>>>>      is in my sand box. I ran 'mvn clean project' and got a successful
>>>>>>      build. Then then copied the
>>>>>>      hello_world.war file to:
>>>>>>
>>>>>>      * * /var/lib/tomcat6/webapps/hello_world
>>>>>>      *
>>>>>>      *enter the URL:
>>>>>>
>>>>>>      http://localhost:8080/hello_world/index.action
>>>>>>
>>>>>>      in the address box on Firefox and got the following error from
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> tomcat:
>>>>
>>>>
>>>>>
>>>>>>      ----------------Start Error
>>>>>>      Window------------------------------------------------------
>>>>>> ------------------------------------------------------------
>>>>>> -------------------------------------------
>>>>>>
>>>>>>      HTTP Status 404 - /hello_world/index.action
>>>>>>      ------------------------------------------------------------
>>>>>> ------------
>>>>>>      *type* Status report
>>>>>>      *message* _/hello_world/index.action_
>>>>>>      *description* _The requested resource (/hello_world/index.action)
>>>>>>      is not available._
>>>>>>      ------------------------------------------------------------
>>>>>> ------------
>>>>>>      Apache Tomcat/6.0.35
>>>>>>
>>>>>>      -------------------End Error Window
>>>>>>      ------------------------------------------------------------
>>>>>> ------------------------------------------------------------
>>>>>> ----------------------------------
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>      My other webapps run ok out of /var/lib/tomcat6/webapps, so
I at
>>>>>>      least know my environment is set up
>>>>>>      correctly, at least for the most part. When I check directory
>>>>>>      permissions from the /var/lib/tomcat6/webapps/hello_world
>>>>>>      directory, I get:
>>>>>>
>>>>>>      % ls -ld . *
>>>>>>      drwxr-xr-x 2 jimA jimA    4096 Jul  2 09:15 .
>>>>>>      -rw-r--r-- 1 jimA jimA 3991999 Jul  4 15:29 hello_world.war
>>>>>>
>>>>>>      I thought about attaching the hello_world.war file, but because
>>>>>> it
>>>>>>      is 4M-bytes, I decided not to. If someone would like
>>>>>>      to see it, I can provide it or a portion of it.
>>>>>>
>>>>>>      I feel like there is an obvious error in my set up, but I cannot
>>>>>>      see it. Can anyone offer some suggestions?
>>>>>>
>>>>>>      Regards,
>>>>>>      Jim Anderson
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> --
>>>>>> Thanks and Regards
>>>>>> Jayachandra
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> Thanks and Regards
>>> Jayachandra
>>>
>>>
>>
>>
>>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@struts.apache.org
> For additional commands, e-mail: user-help@struts.apache.org
>
>


-- 
Thanks and Regards
Jayachandra

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message