struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Martin Gainty <mgai...@hotmail.com>
Subject RE: Character Encoding Error using new filters
Date Mon, 18 Oct 2010 14:32:21 GMT

Hi Zoran
 
can you confirm the encoding attribute at the top of your web.xml e.g.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

in which case you *should* be able to map 
U+00C6Æc3 86LATIN CAPITAL LETTER AE
http://www.utf8-chartable.de/
 
please confirm
Martin Gainty 
______________________________________________ 
Verzicht und Vertraulichkeitanmerkung/Note de déni et de confidentialité

Diese Nachricht ist vertraulich. Sollten Sie nicht der vorgesehene Empfaenger sein, so bitten
wir hoeflich um eine Mitteilung. Jede unbefugte Weiterleitung oder Fertigung einer Kopie ist
unzulaessig. Diese Nachricht dient lediglich dem Austausch von Informationen und entfaltet
keine rechtliche Bindungswirkung. Aufgrund der leichten Manipulierbarkeit von E-Mails koennen
wir keine Haftung fuer den Inhalt uebernehmen.
Ce message est confidentiel et peut être privilégié. Si vous n'êtes pas le destinataire
prévu, nous te demandons avec bonté que pour satisfaire informez l'expéditeur. N'importe
quelle diffusion non autorisée ou la copie de ceci est interdite. Ce message sert à l'information
seulement et n'aura pas n'importe quel effet légalement obligatoire. Étant donné que les
email peuvent facilement être sujets à la manipulation, nous ne pouvons accepter aucune
responsabilité pour le contenu fourni.



 

> Date: Mon, 18 Oct 2010 12:05:56 +1100
> Subject: Character Encoding Error using new filters
> From: zoran@sparecreative.com
> To: user@struts.apache.org
> 
> I have a really strange character encoding error that is appearing when I
> attempt to change my struts2 filter configuration from:
> 
> <filter>
> <filter-name>struts-cleanup</filter-name>
> 
> <filter-class>org.apache.struts2.dispatcher.ActionContextCleanUp</filter-cla
> ss>
> </filter>
> <filter>
> <filter-name>struts</filter-name>
> 
> <filter-class>org.apache.struts2.dispatcher.FilterDispatcher</filter-class>
> </filter>
> <filter>
> <filter-name>sitemesh</filter-name>
> 
> <filter-class>com.opensymphony.module.sitemesh.filter.PageFilter</filter-cla
> ss>
> </filter>
> 
> <filter-mapping>
> <filter-name>struts-cleanup</filter-name>
> <url-pattern>/*</url-pattern>
> </filter-mapping>
> <filter-mapping>
> <filter-name>sitemesh</filter-name>
> <url-pattern>/*</url-pattern>
> </filter-mapping>
> <filter-mapping>
> <filter-name>struts</filter-name>
> <url-pattern>/*</url-pattern>
> </filter-mapping>
> 
> 
> To
> 
> <filter>
> <filter-name>struts-prepare</filter-name>
> 
> <filter-class>org.apache.struts2.dispatcher.ng.filter.StrutsPrepareFilter</f
> ilter-class>
> </filter>
> 
> <filter>
> <filter-name>sitemesh</filter-name>
> 
> <filter-class>com.opensymphony.sitemesh.webapp.SiteMeshFilter</filter-class>
> </filter>
> 
> <filter>
> <filter-name>struts-execute</filter-name>
> 
> <filter-class>org.apache.struts2.dispatcher.ng.filter.StrutsExecuteFilter</f
> ilter-class>
> </filter>
> 
> <filter-mapping>
> <filter-name>struts-prepare</filter-name>
> <url-pattern>/*</url-pattern>
> </filter-mapping>
> 
> <filter-mapping>
> <filter-name>sitemesh</filter-name>
> <url-pattern>/*</url-pattern>
> <dispatcher>REQUEST</dispatcher>
> <dispatcher>FORWARD</dispatcher>
> <dispatcher>INCLUDE</dispatcher>
> </filter-mapping>
> 
> <filter-mapping>
> <filter-name>struts-execute</filter-name>
> <url-pattern>/*</url-pattern>
> </filter-mapping>
> 
> 
> With only this change when I enter a 'æ' character (and e together) it
> appears a A!|! (garbage). Clearly there is a character encoding issue here.
> The whole app as well as Tomcat is encoded to UTF-8.
> 
> What am I missing here. Please help!!!
> 
> Z.
 		 	   		  
Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message