struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Kun Niu" <haoniu...@gmail.com>
Subject Re: Problem about the hello world struts2 example.
Date Sun, 26 Aug 2007 07:33:25 GMT
I think that I've solved the problem.
I put the configuration file under the wrong directory.
I put it under the WEB-INF directory.
Now I've moved it to WEB-INF/classes direcotry.
And it works for me.

Thanks again for your kind reply.
Regards.

2007/8/26, Kun Niu <haoniukun@gmail.com>:
> Thanks for your fast reply.
> Yes. I've got the taglib in my jsp file.
> My tomcat verion is 5.5.23.
> And the following code work for me:
> <s:url id="url" action="AuthAction">
> </s:url>
> <s:a href="%{url}">my url</s:a>
> I can see my url and the address is correct.
> In case I change property attribute as the following:
> <s:property />
> Without a value specified, I can get
> com.opensymphony.xwork2.ActionSupport@123a389.
> It seems that it's the class ActionSupport is being used instead of mine.
> Did I miss something?
>
> Thanks again for your reply.
> Regards.
>
>
> 2007/8/26, Nuwan Chandrasoma <mymailnot@gmail.com>:
> > Hi,
> >
> > If your not using JSF plugin its safe to delete that jar from your lib
> > folder, what is the tomcat version you are using? if its supports
> > servelet spec. 2.4+ you dont need it in the web.xml. what i ment was
> > that in you .jsp file do you have this line on top?
> >
> > <%@ taglib prefix="s" uri="/struts-tags"%>
> >
> > Thanks,
> >
> > Nuwan
> >
> >
> > Kun Niu wrote:
> > > Thank you for your reply.
> > > I saw the following error message when my tomcat startup:
> > > WARN com.opensymphony.xwork2.config.providers.InterceptorBuilder
> > > Unable to load config class
> > > org.apache.struts2.jsf.FacesSetupInterceptor at interceptor -
> > > jar:file:/home/niu/workspace3.3/.metadata/.plugins/org.eclipse.wst.server.core/tmp0/wtpwebapps/brewmusicblog/WEB-INF/lib/struts2-jsf-plugin-2.0.9.jar!/struts-plugin.xml:14:97
> > > probably due to a missing jar, which might be fine if you never plan
> > > to use the jsfSetup interceptor
> > > ERROR com.opensymphony.xwork2.config.providers.InterceptorBuilder
> > > Actual exception
> > >
> > > Caught Exception while registering Interceptor class
> > > org.apache.struts2.jsf.FacesSetupInterceptor - interceptor -
> > > jar:file:/home/niu/workspace3.3/.metadata/.plugins/org.eclipse.wst.server.core/tmp0/wtpwebapps/brewmusicblog/WEB-INF/lib/struts2-jsf-plugin-2.0.9.jar!/struts-plugin.xml:14:97
> > >
> > > Caused by: java.lang.NullPointerException
> > >       at org.apache.struts2.jsf.FacesSetupInterceptor.init(FacesSetupInterceptor.java:146)
> > >
> > > org.xml.sax.SAXParseException: src-import.0: Failed to read imported
> > > schema document 'null'.
> > >       at org.apache.xerces.util.ErrorHandlerWrapper.createSAXParseException(ErrorHandlerWrapper.java:232)
> > >
> > > And I've got the following line in my web.xml:
> > >       <taglib>
> > >               <taglib-uri>/struts-tags</taglib-uri>
> > >               <taglib-location>/WEB-INF/tld/struts-tags.tld</taglib-location>
> > >       </taglib>
> > > I wonder if it's the spring object factory caused the problem.
> > > I copied all the configuration files from the portlet sample bundled
> > > with struts2 and made some change.
> > > Thanks again for your kind reply.
> > >
> > > Regards.
> > >
> > > 2007/8/26, Nuwan Chandrasoma <mymailnot@gmail.com>:
> > >
> > >> Hi,
> > >>
> > >> This can be due to many reasons, do you see any error messages in the
> > >> console of the app server?, just a guess, have you included the
> > >> struts-tag declaration in you jsp?
> > >>
> > >> Thanks,
> > >>
> > >> Nuwan
> > >>
> > >>
> > >> Kun Niu wrote:
> > >>
> > >>> Dear all,
> > >>> I wonder if anyone has ever met the problem like me.
> > >>> Now I've come to  the first step.
> > >>> I create the view jsp file and the action bean following the guide.
> > >>> And I configured struts.xml file.
> > >>> I can see the page come out on my browser.
> > >>> But I can only see the title.
> > >>> I can't file the message "Struts is up and running ...".
> > >>> I wonder if anyone can help solve the problem.
> > >>> Just show the message by using s:property.
> > >>> Any help would be appreciated and thanks in advance.
> > >>>
> > >>> Regards
> > >>>
> > >>> ---------------------------------------------------------------------
> > >>> To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@struts.apache.org
> > >>> For additional commands, e-mail: user-help@struts.apache.org
> > >>>
> > >>>
> > >>>
> > >>>
> > >> ---------------------------------------------------------------------
> > >> To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@struts.apache.org
> > >> For additional commands, e-mail: user-help@struts.apache.org
> > >>
> > >>
> > >>
> > >
> > >
> > >
> >
> >
> > ---------------------------------------------------------------------
> > To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@struts.apache.org
> > For additional commands, e-mail: user-help@struts.apache.org
> >
> >
>


-- 
失业
         牛坤
MSN:haoniukun@hotmail.com
Mime
View raw message