struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Kurt Post" <kp...@cfl.rr.com>
Subject RE: Slow file upload?
Date Tue, 16 Sep 2003 15:38:32 GMT
Don't know if its really bug because it does actually work just fine; it
just chews up allot of CPU when doing network I/O.  I'm not sure if this
only happens on Windows boxes or if it happens on other platforms as well.

The thing about Netscape/Mozilla is that it runs on allot of different
platforms.  And many of the different platforms have a slightly different
take on how you do asynchronous non-blocking network I/O.  So they probably
have created some library to abstract out these differences.  Now maybe its
a bug in how they implemented asynchronous non blocking I/O on windows or
maybe they just decided it would be easier to poll rather then handling the
many different ways different Os's can provide asynchronous notification
that there is more data available or that its OK to send more data.

-----Original Message-----
From: Bjørn T Johansen [mailto:btj@havleik.no]
Sent: Tuesday, September 16, 2003 11:04 AM
To: Struts Users Mailing List
Subject: RE: Slow file upload?


I just tried this from another PC running Windows and IE, and then the
upload took less than a second..
Is this a "bug" in Mozilla or?


BTJ

On Tue, 2003-09-16 at 15:58, Kurt Post wrote:

> If you are running on a Windows box, I would try using IE instead of
Mozilla
> for your timing tests.  On windows, Netscape and thus probably Mozilla,
> seems to spin in a hard loop poling for new data while its trying to
receive
> data over the network.  This results in 100% CPU utilization and really
> slows things down.  It might just be that it also spins in a hard loop
when
> its waiting for the transmit buffer to empty enough so it can continue to
> send more data.
>
> -----Original Message-----
> From: Daniel Washusen [mailto:dlw@austclear.com.au]
> Sent: Monday, September 15, 2003 11:54 PM
> To: Struts Users Mailing List
> Subject: RE: Slow file upload?
>
>
> > Yes, I am using Struts 1.1 and the default upload in commons-fileupload.
> > The hw I am running on is a 2.4GHz PC with 1GB memory, with at least
> > half of it free.. The browser I tried the upload with was Mozilla..
> >
> > BTJ
> >
>
> I'm running a P4 1.7 with 512MB of RAM and I can upload a 1.8 MB file in
> about 1 second and a 8 MB file in about 3 seconds... Struts 1.1,
> commons-fileupload and Tomcat 4.1.27.  Not really much help for you but it
> would confirm that it all works...
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: struts-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
> For additional commands, e-mail: struts-user-help@jakarta.apache.org
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: struts-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
> For additional commands, e-mail: struts-user-help@jakarta.apache.org
>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: struts-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: struts-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message