struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Christian Ambach" <m...@christian-ambach.de>
Subject Problem with Tiles definitions in XML File
Date Tue, 01 Jul 2003 21:15:01 GMT
Dear list!

I've a problem with Tiles definitions in an XML file.

I searched a lot in my Struts books (Ted Husted and Chuck Cavaness) and
in Google, but I didn't find a clue to solve it :(

Here's the symptom:
My JSP wants to use a definition and fails with this error:
------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------
org.apache.jasper.JasperException: Error - Tag Insert : No value defined
for bean 'blablub' with property 'null' in scope 'null'.
	at
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.ja
va:248)

root cause 

javax.servlet.ServletException: Error - Tag Insert : No value defined
for bean 'blablub' with property 'null' in scope 'null'.
	at
org.apache.jasper.runtime.PageContextImpl.handlePageException(PageContex
tImpl.java:530)
------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------

JSP source is:
-----------------------------------------------------------
<%@ taglib uri="/tags/struts-tiles" prefix="tiles" %>
<%@ taglib uri="/tags/struts-nested" prefix="nested" %>
<%@ taglib uri="/tags/struts-logic" prefix="logic" %>
<%@ taglib uri="/tags/struts-html" prefix="html" %>
<%@ taglib uri="/tags/struts-bean" prefix="bean" %>
<%@ page 
language="java"
contentType="text/html; charset=ISO-8859-1"
%>
<tiles:insert beanName="blablub" flush="true" >
<tiles:put name="body" type="string" >
testcontent
  </tiles:put>
</tiles:insert>
-----------------------------------------------------------

struts-config.xml contains
-----------------------------------------------------------
<plug-in className="org.apache.struts.tiles.TilesPlugin">
		<set-property property="definitions-config"
value="/WEB-INF/tiles-defs.xml" />
		<set-property property="definitions-debug" value="2" />
		<set-property property="definitions-parser-details"
value="2" />
		<set-property property="definitions-parser-validate"
value="false" />
		<set-property property="moduleAware" value="false"/>
</plug-in>
-----------------------------------------------------------

tiles-defs.xml
-----------------------------------------------------------
<tiles-definitions>
<definition name="blablub" path="/pages/common/mainlayout.jsp">
  <put name="menu" value="/pages/common/menu.jspf"/>
  <put name="body" value="/pages/common/defaultbody.jspf"/>
</definition>
</tiles-definitions>
-----------------------------------------------------------


I'm using Struts 1.1 and 1.1-b3 on Tomcat 4.1.18 and 4.1.24, no
differences.


As far as I can see with the debugger the factory correctly parses and
stores the definitions. But when the taglib tries to find the Factory in
the Context it receives a null value and therefore returns a null for
the bean :(


Thx for help, this cost me about 10h now and you are my last hope.

Hopefully,

Christian Ambach


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: struts-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: struts-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message