struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Jordan Thomas" <...@ipa.fhg.de>
Subject Problem with getter method not being found
Date Tue, 19 Nov 2002 16:44:56 GMT
Hi,

I have a problem where my bean appears to be not finding the firstName
field in my JSP. This is seems strange because it the firstName field is
declared in my dynaform. I am using tiles and the workflow framework and
version 1.1b of struts and I have tried the latest nightly build.

ApplicationDispatcher[/scoop] Servlet.service() for servlet jsp threw
exception
javax.servlet.ServletException: No getter method for property firstName
of bean org.apache.struts.taglib.html.BEAN
        at
org.apache.jasper.runtime.PageContextImpl.handlePageException(PageContex
tImpl.java:471)

Here's my struts-config.xml file

    <form-bean name="contactForm" dynamic="true"
        type="org.apache.struts.validator.DynaValidatorForm">
        <form-property name="firstName" type="java.lang.String" />
        <form-property name="lastName" type="java.lang.String" />
        <form-property name="contactBack" type="java.lang.String" />
        <form-property name="messssage" type="java.lang.String" />
    </form-bean>
      .........
    <action path="/contact/2"
            type="scoop.web.struts.contact.ContactAction"
 
className="com.livinglogic.struts.workflow.ApplicationMapping"
            name="contactForm"
            scope="request"
            validate="true">
        <set-property property="authtype"
value="scoop.web.authentication.Authentication"/>
        <set-property property="primaryWorkflow"
value="contact-workflow"/>
        <set-property property="newState" value="2"/>
        <set-property property="nextState" value="3"/>
        <set-property property="prevState" value="1"/>
        <set-property property="endWorkflow" value="false"/>
        <forward name="success" path="/tiles/contact_step2"/>
    </action>
      .........

And my JSP

<%@ taglib uri="/struts-html" prefix="html" %>
<%@ taglib uri="/struts-logic" prefix="logic" %>
<%@ taglib uri="/struts-bean" prefix="bean" %>
<%@ taglib uri="/struts-validator" prefix="validator" %>

<html:form action="/login/2.do" method="POST" focus="username"
onsubmit="return validateRegistrationForm(this);">
	<table border="0">
		<tr>
			<td><bean:message
key="label.contact.firstName"/></td>
			<td><html:text property="firstName" size="40"
maxlength="75" tabindex="1"/></td>
		</tr>
		<tr>
			<td><bean:message
key="label.contact.lastName"/></td>
			<td><html:text property="lastName" size="40"
maxlength="75" tabindex="2"/></td>
		</tr>
        <tr>
			<td><bean:message
key="label.contact.contactBack"/></td>
			<td>
            <html:radio property="contactBack" titleKey="label.yes"
value="1" tabindex="3"/>
            <html:radio property="contactBack" titleKey="label.no"
value="0" tabindex="4"/>
            </td>
		</tr>
        <tr>
			<td><bean:message
key="label.contact.message"/></td>
			<td><html:textarea property="message" rows="5"
cols="50" tabindex="5"/></td>
		</tr>
		<tr>
			<td colspan="3">
            <html:submit tabindex="6">
              <bean:message key="button.send"/>
            </html:submit>
            </td>
		</tr>
	</table>
</html:form>

<validator:javascript formName="contactForm"/>



Has anyone seen this before and more importantly does anyone know what
could be causing this? I have search through the archives and on the web
to no avail.

Thanks 

Jordan


--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:struts-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:struts-user-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message