struts-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Stone, Sam" <sst...@constantcontact.com>
Subject RE: Problems with Tiles 2 and WS 5
Date Tue, 19 Dec 2006 14:17:35 GMT


-----Original Message-----
From: Antonio Petrelli [mailto:apetrelli@apache.org] 
Sent: Tuesday, December 19, 2006 2:36 AM
To: Struts Developers List
Subject: Re: Problems with Tiles 2 and WS 5

Stone, Sam ha scritto:
> 1)	changed all my tiles-defs to use tiles-config_2_0.dtd instead of
> 1.1
>   

<SAM>
YES
</SAM>

I hope you validated the XML file, did you?

> 2)	changed all my tiles:insert statements to tiles:insertDefinition
>  

That's wrong, you have to change <tiles:insert> in 
<tiles:insertDefinition> or <tiles:insertTemplate> or 
<tiles:insertAttribute>.

<SAM>
I was using only tiles:insert for definitions. I was not inserting
templates or attributes anywhere. All my base definitions are in the
form of:
<definition name="myBase" template="my_base.jsp"/>

The rest of my definitions extend that:
<definition name="toc.page" extends="myBase"/>

All attributes are added via put or putList.
</SAM>


Ciao
Antonio

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@struts.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@struts.apache.org

-----
Original email from Sam Stone:

I got my entire app working on Websphere 5 (servlet 1.2, jsp 2.3, jdk
1.4.2) using the tiles-core-2.0-SNAPSHOT.jar from 9/14/2006 (filesize:
128880, CRC: 3F46E3BF). I did have to use jstl.jar and standard.jar (not
the 1.1.2 versions) because of this WebSphere environment.

I'd like to either:
A)	find the source code for this exact build
OR
B)	migrate to the latest Tiles 2 snapshot

For option A: can anybody help me pin down this source code?

Option B
-----------
I see a lot has change since Sep 2006. First and foremost is that Tiles
2 is now built on JDK 1.5. I also see that tiles:insert has become
tiles:insertDefinition and that TilesContext now is factory generated.

I am having little luck migrating and getting not much to go on
log-message-wise. This is what I've tried:

1)	changed all my tiles-defs to use tiles-config_2_0.dtd instead of
1.1
2)	changed all my tiles:insert statements to tiles:insertDefinition
3)	added the following to my web.xml:
   <context-param>
        <param-name>org.apache.tiles.CONTEXT_FACTORY</param-name>
        <param-value>
            org.apache.tiles.context.enhanced.EnhancedContextFactory
       </param-value>
         </context-param>
4)	retrotranslated the current tiles-core-2.0-SNAPSHOT.jar and
tiles-api-2.0-SNAPSHOT.jar and put these into my web-inf/lib directory
and removed the old jar.
5)	Retrotranslated and tossed in the current xml-apis-1.0.b2.jar as
well

None of my pages come up and I get no messages. All I see in the log is
messages to the effect that initDefinitionsFactory has started (I
think). 

INFO: CONFIG FILES DEFINED IN WEB.XML
INFO: initializing definitions factory...

When I purposely mess up a definition I get a message directing me to
the problem so I think this is working.

What steps have I missed? If the taglib included in the current jar
going to work for me?

Any advice is appreciated.


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@struts.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@struts.apache.org


Mime
View raw message