struts-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 32485] New: - Cannot use rebuilt struts-blank example; message-resource param in struts-config.xml is wrong.
Date Thu, 02 Dec 2004 00:12:55 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG·
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=32485>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND·
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=32485

           Summary: Cannot use rebuilt struts-blank example;  message-
                    resource param in struts-config.xml is wrong.
           Product: Struts
           Version: 1.2.4
          Platform: PC
        OS/Version: Windows XP
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P3
         Component: Example
        AssignedTo: dev@struts.apache.org
        ReportedBy: megmond@randomwalk.com


I downloaded and installed Tomcat 5.5.4.
I downloaded struts 1.2.4, and dropped the .war files in Tomcat's webapps dir.
I went to "http://localhost:8080/struts-blank" and got the welcome message.
All is well so far.

Now I opened a DOS window, went to "<Tomcat-webapps-dir>/struts-blank/WEB-
INF/src", and ran "ant all" (using ant 1.6.1).  (I added a dummy Java 
interface class file in a dummy package to make the javadoc build target 
complete -- it won't without any java files.)  This generates a new .war file 
in "c:/projects/lib" called "blank.war".  I took that .war file and dropped it 
into Tomcat's webapps dir.  
Then I went to "http://localhost:8080/blank" but now I got an error 
complaining about missing resources (welcome.title).  

After some searching, I found the problem.  The "struts-config.xml" file that 
comes within the "struts-blank.war" of the struts 1.2.4 distribution has the 
following line:

     <message-resources parameter="MessageResources" />

Indeed, in the "struts-blank.war" file, the resource file is 
called "MessageResources.properties", but in the "WEB-INF/classes/resources" 
directory, the file there is called "application.properties".

Changing this line in "struts-blank.war" to:

     <message-resources parameter="resources.application" />

and rebuilding the .war file and installing it again into Tomcat did the 
trick.  The welcome message appears again.

Expected behaviour is, of course, that a rebuild works (perhaps even without 
having any java files to javadoc) and produces a correct configured .war file 
that can be deployed and run successfully.

-- 
Configure bugmail: http://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@struts.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@struts.apache.org


Mime
View raw message