stratos-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Imesh Gunaratne <im...@apache.org>
Subject Re: Stratos not starting up
Date Fri, 05 Jun 2015 19:28:36 GMT
The only requirement is that cartridge agent should be able to access
ActiveMQ and CEP.

On Fri, Jun 5, 2015 at 12:48 PM, Swapnil Patil <swapnil.rp15@gmail.com>
wrote:

> Hi,
>
> I think the issue is with the RAM available. The instance has only 590 MB
> where as 2048 MB is recommended.
>
> I saw this memory issue while starting ActiveMQ manually as well. So
> ActievMQ was not started. Error - "Native memory allocation (malloc) failed
> to allocate 357892096 bytes for committing reserved memory."
>
> But I cannot increase the memory as it won't be free tier eligible.
>
> Initially I was trying to setup Stratos on my local machine and wanted
> cartridges to run on EC2. But as Rajkumar pointed out, in another thread,
> this is possible only if MB and CEP are running on EC2.
>
> But it seems, 590 MB is not sufficient for MB alone. So just wondering if
> it is possible to have Stratos on local machine and have cartridges on EC2
> with any workaround? Maybe assigning elastic ip or modifying routing table?
>
> Thanks and Regards,
> Swapnil
>
> On Fri, Jun 5, 2015 at 5:44 AM, Swapnil Patil <swapnil.rp15@gmail.com>
> wrote:
>
>> Thanks Udara. I will take a look.
>>
>> Regards,
>> Swapnil
>>
>> On Fri, Jun 5, 2015 at 5:37 AM, Udara Liyanage <udara@wso2.com> wrote:
>>
>>> Hi Swapnil,
>>>
>>> I see below lines in your logs. This means server is starting up. Go to
>>> Stratos Install directory where the products are unzipped and configured.
>>> Then view repository/logs/wso2carbon.log file
>>>
>>> You can access Stratos after the server is started.
>>> **************************************************************
>>> Management Console : https://stratos.apache.org:9443/console
>>>
>>>
>>> On Fri, Jun 5, 2015 at 11:04 AM, Swapnil Patil <swapnil.rp15@gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> Hi Udara,
>>>>
>>>> Yes, I did use installer.
>>>>
>>>> Yes, I have these lines in the output. But I did not attach it earlier
>>>> (Because, I did not have it completely as I am using screen on ssh ).
>>>> Please find it attached now.
>>>>
>>>> Thanks and Regards,
>>>> Swapnil
>>>>
>>>> On Fri, Jun 5, 2015 at 5:30 AM, Udara Liyanage <udara@wso2.com> wrote:
>>>>
>>>>> HI Swapnil,
>>>>>
>>>>> Could you explain the steps you did. Did you use Stratos installer to
>>>>> setup Stratos? If so the following boded lines should appear in the logs.
>>>>>
>>>>> *echo "Apache Stratos configuration completed successfully"*
>>>>>
>>>>> if [[ $auto_start_servers != "true" ]]; then
>>>>>     read -p "Do you want to start the servers [y/n]? " answer
>>>>>     if [[ $answer != y ]] ; then
>>>>>         exit 1
>>>>>     fi
>>>>> fi
>>>>>
>>>>> echo "Starting the servers" >> $LOG
>>>>>
>>>>> *echo "Starting up servers. This may take time. Look at $LOG file for
>>>>> server startup details"*
>>>>>
>>>>> chown -R $host_user:$host_user $log_path
>>>>> chmod -R 777 $log_path
>>>>>
>>>>> export setup_dir=$PWD
>>>>> su - $host_user -c "source
>>>>> $setup_path/conf/setup.conf;$setup_path/start-servers.sh -p\"$profile\"
>>
>>>>> $LOG"
>>>>>
>>>>> echo "You can access Stratos after the server is started."
>>>>> if [[ $profile == "default" || $profile == "sm" ]]; then
>>>>>     echo
>>>>> "**************************************************************"
>>>>>     echo "Management Console : https://
>>>>> $stratos_domain:$sm_https_port/console"
>>>>>     echo
>>>>> "**************************************************************"
>>>>> fi
>>>>>
>>>>> On Fri, Jun 5, 2015 at 10:53 AM, Swapnil Patil <swapnil.rp15@gmail.com
>>>>> > wrote:
>>>>>
>>>>>> Are there any other log files that I should look at?
>>>>>>
>>>>>> Thanks and Regards,
>>>>>> Swapnil
>>>>>>
>>>>>> On Fri, Jun 5, 2015 at 5:22 AM, Swapnil Patil <swapnil.rp15@gmail.com
>>>>>> > wrote:
>>>>>>
>>>>>>> Hi All,
>>>>>>>
>>>>>>> I have installed Stratos on an EC2 instance. Installation was
>>>>>>> successful. But I am not able to open the management console.
I tried
>>>>>>> netstat for its port. But it seems the server is not started
yet. But I
>>>>>>> couldn't see any error in log files. Please find attached log
files.
>>>>>>>
>>>>>>> What could be the issue?
>>>>>>>
>>>>>>> Thanks and Regards,
>>>>>>> Swapnil
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> --
>>>>>
>>>>> Udara Liyanage
>>>>> Software Engineer
>>>>> WSO2, Inc.: http://wso2.com
>>>>> lean. enterprise. middleware
>>>>>
>>>>> web: http://udaraliyanage.wordpress.com
>>>>> phone: +94 71 443 6897
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>>
>>> Udara Liyanage
>>> Software Engineer
>>> WSO2, Inc.: http://wso2.com
>>> lean. enterprise. middleware
>>>
>>> web: http://udaraliyanage.wordpress.com
>>> phone: +94 71 443 6897
>>>
>>
>>
>


-- 
Imesh Gunaratne

Senior Technical Lead, WSO2
Committer & PMC Member, Apache Stratos

Mime
View raw message