spamassassin-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jari Fredriksson <ja...@iki.fi>
Subject Numerous problems with SA under Raspbian jessie & Ubuntu 15.10
Date Sun, 20 Dec 2015 12:47:55 GMT

Using SA 3.4.1

I just upgraded my raspbians to the latest (wheezy->jessie) and I am am 
facing very strange problems now. I have also problems in the latest 
Ubuntu X86_64, which I amd trying to use now for debugging this.

I have to start from somewhere, so it is now the Ubuntu.

# systemctl start spamassassin.service just times out and does not nothing.

The spamassassin.service looks good to my not so deep systemd eye.

So I have been trying to start it from cli.

# root@whirlwind:~# OPTIONS="--siteconfigpath=/etc/spamassassin 
--nouser-config -q \
         --max-children=8 --listen=192.168.1.108 -A 
127.0.0.1,192.168.0.0/16 \
         -u debian-spamd -l --allow-tell --debug=dns" spamd $OPTIONS&
[1] 32423
root@whirlwind:~# Dec 20 14:33:20.901 [32423] warn: each on reference is 
experimental at /usr/share/perl5/Mail/SpamAssassin/Plugin/URILocalBL.pm 
line 353.
Dec 20 14:33:20.901 [32423] warn: keys on reference is experimental at 
/usr/share/perl5/Mail/SpamAssassin/Plugin/URILocalBL.pm line 377.
Dec 20 14:33:20.901 [32423] warn: keys on reference is experimental at 
/usr/share/perl5/Mail/SpamAssassin/Plugin/URILocalBL.pm line 406.
Dec 20 14:35:30.525 [32423] info: zoom: able to use 349/353 'body_0' 
compiled rules (98.866%)
Dec 20 14:35:31.423 [32423] info: spamd: server started on 
IO::Socket::IP [::1]:783, IO::Socket::IP [127.0.0.1]:783 (running 
version 3.4.1)
Dec 20 14:35:31.423 [32423] info: spamd: server pid: 32423
Dec 20 14:35:31.426 [32423] info: spamd: server successfully spawned 
child process, pid 32437
Dec 20 14:35:31.429 [32423] info: spamd: server successfully spawned 
child process, pid 32438
Dec 20 14:35:31.430 [32423] info: prefork: child states: IS
Dec 20 14:35:31.430 [32423] info: prefork: child states: II
^C


Now this: it starts fine, but I just can not get it to listen nothing by 
localhosts!

That OPTIONS is taken from my /etc/default/spamassassin except the 
--listen=* is there, and listens only localhost, as well this manually 
entered ipv4 interface.

Huh? I can't debug much as I can't even get it to listen!

(And I have used SA for years w/o any serious problems...)


-- 
jarif.bit

Mime
View raw message