spamassassin-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From smfabac <smfa...@att.net>
Subject Re: bayes learning '0 messages found'
Date Fri, 12 Feb 2010 16:26:53 GMT


tonjg wrote:
> 
> raq550 server
> OS: strongbolt2
> spamassassin.i386 0:3.2.5-1.el4
> 
> I'm trying to run:
> sa-learn --spam --showdots --dir /path/to...mbox
> but it fails with:
> 'Learned tokens from 0 message(s) (0 messages examined)'
> my spam mail is in a file called mbox but when I run the above command to
> the directory containg mbox it always fails with the '0 messages examined'
> error.
> I've also tried copying the mbox file to another location, removing all
> the restrictions on it but I still get '0 messages learned'.
> I know the sa-learn command is working properly because I previously
> pointed it to a wrong location and it picked up 3 tokens but it won't pick
> up anything from the mbox file. I've even tried renaming the (copied) mbox
> file and restarting spamassassin but no joy.
> The mbox file contains about 200 spam mails and is 3.5Mb. Thanks for any
> help.
> 

I am having a similar problem as the  poster but I have successfully run
spamassassin for several years and today when I used the sa-lean
command to process the mailbox where I moved the mis-classified
mail message (not-spam) I get:

$ sa-learn --showdots --ham --mbox not-spam

Learned tokens from 0 message(s) (0 message(s) examined)
$

Check the mail folder not-spam:

$ mail -f not-spam
SCO OpenServer Mail Release 5.0.7  Type ? for help.
"not-spam": 1 message
>   1 gerberb@zenez.co Thu Feb 11 01:30 6405/248986 Quarterly ASCII posting
> of 
&

And reading the message:

Message  1:
>From smf  Thu Feb 11 01:30:02 2010
From: Boyd Lynn Gerber <gerberb@zenez.com>
To: distribution@registry.ca
Subject: Quarterly ASCII posting of SCO UnixWare 7/OpenUNIX 8/OpenServer 6
FAQ
Date: Thu, 11 Feb 2010 00:05:18 -0700 (MST)
Message-Id: <ou8faqqt_1265871901@news.xmission.com>
X-Spam-Flag: YES
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.2.5 (2008-06-10) on unix.smfabac.com
X-Spam-Level: ***
X-Spam-Status: Yes, score=3.4 required=3.0 tests=HEADER_SPAM
        autolearn=unavailable version=3.2.5
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed; boundary="----------=_4B73B21B.8398EDEC"
Status: RO

This is a multi-part message in MIME format.

------------=_4B73B21B.8398EDEC
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Disposition: inline
Content-Transfer-Encoding: 8bit

Spam detection software, running on the system "unix.smfabac.com", has
....

And sa-learn --dump --magic shows:

$ sa-learn --dump magic                    
0.000          0          3          0  non-token data: bayes db version
0.000          0      12551          0  non-token data: nspam
0.000          0      67987          0  non-token data: nham
0.000          0     143194          0  non-token data: ntokens
0.000          0 1260104403          0  non-token data: oldest atime
0.000          0 1265990403          0  non-token data: newest atime
0.000          0 1265991303          0  non-token data: last journal sync
atime
0.000          0 1265630710          0  non-token data: last expiry atime
0.000          0    5529600          0  non-token data: last expire atime
delta
0.000          0      19095          0  non-token data: last expire
reduction co
unt
$

I have successfully run sa-learn --ham --mbox not-spam in the past so
why is it failing me now?

how do I determine why the message is not being processed by sa-learn?


-- 
View this message in context: http://old.nabble.com/bayes-learning-%270-messages-found%27-tp27358517p27566005.html
Sent from the SpamAssassin - Users mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message