spamassassin-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rick Knight <rick_kni...@rlknight.com>
Subject SpamAssassin Rejecting messages
Date Tue, 27 Oct 2009 19:22:38 GMT
I've noticed that I never get any messages with a spam score higher than 
14.9. I have suspected that SpamAssassin is dumping messages with a 
score of 15 or higher. While perusing my logs today I found this entry...

bash-3.1# cat /var/log/maillog | grep n9RIlpTE013636
Oct 27 11:48:07 mail milter-greylist: n9RIlpTE013636: addr 
64.187.117.248 from <salforum.info@salforum.info> rcpt 
<rick@rlknight.com>: autowhitelisted for 72:00:00
Oct 27 11:48:07 mail sm-mta[13636]: n9RIlpTE013636: 
from=<salforum.info@salforum.info>, size=1696, class=0, nrcpts=1, 
msgid=<YOVGScJYm71Tr_WT1EAgFQ@salforum.info>, bodytype=8BITMIME, 
proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=mail.salforum.info [64.187.117.248]
Oct 27 11:48:31 mail sm-mta[13636]: n9RIlpTE013636: Milter add: header: 
X-Spam-Flag: YES
Oct 27 11:48:31 mail sm-mta[13636]: n9RIlpTE013636: Milter add: header: 
X-Spam-Status: Yes, score=25.8 required=3.6 
tests=BAYES_99,DCC_CHECK,\n\tDIGEST_MULTIPLE,HTML_IMAGE_ONLY_12,HTML_IMAGE_RATIO_04,HTML_MESSAGE,\n\tHTML_SHORT_LINK_IMG_2,MIME_HTML_ONLY,PYZOR_CHECK,RAZOR2_CF_RANGE_51_100,\n\tRAZOR2_CF_RANGE_E4_51_100,RAZOR2_CF_RANGE_E8_51_100,RAZOR2_CHECK,SARE_UNSUB38,\n\tSPF_PASS,URIBL_BLACK,URIBL_RHS_DOB

autolearn=spam version=3.2.5
Oct 27 11:48:31 mail sm-mta[13636]: n9RIlpTE013636: Milter: data, 
reject=550 5.7.1 Blocked by SpamAssassin
Oct 27 11:48:31 mail sm-mta[13636]: n9RIlpTE013636: 
to=<rick@rlknight.com>, delay=00:00:24, pri=31696, stat=Blocked by 
SpamAssassin

Clearly the message higher than 14.9 (25.8) and SpamAssassin blocked the 
delivery. This is probably due to something I put in my settings when I 
first started using SpamAssassin years ago, but I can't find it. I've 
checked the global local.cf and user local.cf files and they don't seem 
to be causing it. I've tried to find another config file but there 
aren't any. Where else can this be coming from?

I'm running Sendmail 8.14.2, SpamAssassin 3.2.5 and SpamAss-Milter 0.3.1 
on Slackware 12.0.

Thanks,
Rick


Mime
View raw message