spamassassin-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dave Addey <listma...@dsl.pipex.com>
Subject Re: SpamAssassin 3.1.9 not catching any emails
Date Mon, 24 Sep 2007 10:03:44 GMT
Hi Tom,

> From: Tom Ray <tom@detroitonline.com>
> Date: Fri, 21 Sep 2007 13:05:02 -0400
> To: Dave Addey <listmail1@dsl.pipex.com>
> Cc: <users@spamassassin.apache.org>
> Subject: Re: SpamAssassin 3.1.9 not catching any emails
>
> Dave Addey wrote:
>> Hi all,
>> 
>> As part of an ³Ensim² (Linux control panel) installation, I¹m running
>> the Ensim-provided install of SpamAssassin 3.1.9. Unfortunately, I¹m
>> finding that no emails are being caught as spam. Whilst I¹m sure that
>> Ensim is doing some non-standard stufff around SpamAssassin, I¹m
>> wondering if anyone can help me (as a relative newbie to SpamAssassin)
>> to debug what may be causing the problem.
>> 
>> I'm pretty sure that SpamAssassin is set up correctly. However, every
>> single spam message seems to be getting through (assuming it is even
>> being checked). All emails have a header of "X-Spam-Status: No, No" -
>> which I assume means that SpamAssassin is checking the messages, and
>> passing them all regardless of their spam-ness?
>> 
>> I really don't know where to start in debugging this. spamd is
>> definitely running. I've run sa-update. I've sent myself an email with
>> the GTUBE string in it, as described in
>> http://wiki.apache.org/spamassassin/TestingInstallation , and it also
>> came through with the same header as above. I have "Enable tests that
>> connect to remote servers" enabled in Ensim's "Spam Filter
>> Configuration" settings, but disabling it doesn't seem to make a
>> difference.
>> 
>> Can anyone suggest some things I could investigate to find out where
>> the problem may lie?
>> 
>> Many thanks in advance,
>> 
>> - maurj. 
> First thing you need to know about running Ensim, is not to run Ensim. I
> had nothing but problems on the ensim server that I had. I thought it
> was going to be the low cost answer to my problems and it just was a
> high cost problem. Their support was horrid also.

I'm finding the same thing.  Also, Ensim Pro has just been sold to a
competitor, so I can't imagine it's going to get any better any time soon.
Unfortunately, the hassle of moving my hosting elsewhere is also high-cost,
time-wise at least :(  So, if I can get SpamAssassin working on this
existing server alongside Ensim, then at least it gives me some time to
consider my hosting options whilst not receiving thousands of spam messages
a day.

> Do you have access to logs to see if the mail is actually being scanned?
> It doesn't sound like it at all. Is this your box or someone else's?

I do.  It's my own dedicated box, and I've got root access to look around.
I'm not a server admin genius (hence the Ensim control panel), but I can
find my way around a Linux command line reasonably well with a bit of
prompting.

I guess the question is, what should I be looking for (or looking for the
absence of), and where?  Does the presence of the "X-Spam-Status" header
indicate that SA is being called, or does it suggest that MailScanner is
trying to call it but failing every time?

I'm a bit stumped as to where to look to start debugging this, so any help
is much appreciated :)

All the best,

Dave.



Mime
View raw message