sling-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dominik Süß <dominik.su...@gmail.com>
Subject Re: Sling Content Package to Feature Model Issue
Date Sat, 04 May 2019 20:00:42 GMT
Hi Andy,

the behavior you describe supports my hypothesis - as no maven properties
are inlined this falls back to the scenario where the converter extracts
the details on a best-effort basis from the osgi metadata (which might
divert in reality but for the launcher the converter anyways manually
prefills the cache so differences to the "original" GAV are acceptable as
long as the cache is kept as source of truth and not thrown away.

Cheers
Dominik

On Sat, May 4, 2019 at 9:40 PM Andreas Schaefer <schaefera@me.com.invalid>
wrote:

> Created a ticket here:
>
> https://issues.apache.org/jira/browse/SLING-8396
>
> I actually have a content package that did not have any not-provided
> bundles in the dependencies and with that the core was added.
>
> - Andy
>
> > On May 4, 2019, at 8:26 AM, Dominik Süß <dominik.suess@gmail.com> wrote:
> >
> > Hi Andreas,
> >
> > if looks like you found a bug in there due to the embedded jars:
> > [INFO] Processing bundle core-1.0.0-SNAPSHOT.jar...
> > [INFO] Reading 'core-1.0.0-SNAPSHOT.jar' bundle GAV from
> > META-INF/maven/com.madplanet.sling.cp2sf/core/pom.properties...
> > [INFO] Reading 'core-1.0.0-SNAPSHOT.jar' bundle GAV from
> > META-INF/maven/commons-lang/commons-lang/pom.properties...
> >
> > In fact the referred
> > commons-lang:commons-lang:2.6 bundle in that IS the core bundle as it
> takes
> > the last pom.properties  if found and uses those to install the artifact.
> > Simo already fixed a case where missing pom.properties caused trouble, in
> > this case, I'm not sure how that is supposed to work exactly.
> >
> > Please open a corresponding bug - Simo will most certainly address this
> by
> > Monday as he is far deeper in the maven specifics.
> >
> > Cheers
> > Dominik
> >
> > Andreas Schaefer <schaefera@me.com.invalid> schrieb am Fr. 3. Mai 2019
> um
> > 17:38:
> >
> >> Hi
> >>
> >> I have a content package with an embedded Bundle in it (ui.apps ->
> core).
> >> When running the latest Content Package to Feature Model Converter the
> >> bundle is extracted from the package as well as removed from the
> filter.xml
> >> file but it is not added to the feature model json file.
> >>
> >> Here is a demo project for it:
> >> https://github.com/schaefa/sling-content-2-feature-issue
> >>
> >> This is the FM json file:
> >>
> >>
> https://github.com/schaefa/sling-content-2-feature-issue/blob/master/fm.out/ui.apps.json
> >>
> >> When I add the System Console I do not see the bundle. In order to make
> it
> >> install I had to add it to the ui.apps.json file:
> >>
> >>  "bundles":[
> >>    {
> >>      "id":"commons-lang:commons-lang:2.6",
> >>      "start-order":"20"
> >>    },
> >>    {
> >>      "id":"com.madplanet.sling.cp2sf:core:jar:1.0.0-SNAPSHOT",
> >>      "start-order":"20"
> >>    },
> >>
> >> Is this done on purpose?
> >>
> >> Cheers - Andy Schaefer
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message