roller-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Christian Schleif <s...@schleif-online.de>
Subject Re: Problem with emails sending
Date Wed, 20 Feb 2008 09:35:00 GMT
Hello Florian,

thank you. this works but the resouce has to be defined in the 
context.xml of roller and the mail.from attribute has to be just an 
email address. The value "Name email@address.com" result an 
MessagingException "can't determine local email address" (see 
http://fisheye5.cenqua.com/browse/~raw,r=1.8/glassfish/mail/src/java/com/sun/mail/smtp/SMTPTransport.java)



greetz
christian

Florian Holeczek schrieb:
> Hallo Christian,
>
> I've taken a deeper look at mail configuration in web applications
> recently in the context of JSPWiki.
> Have a look at http://www.jspwiki.org/wiki/JNDI%20Mail%20Configuration
>
> Especially:
>   
>> Note if you're using an SMTP mail server that requires
>> authentication: This won't work if only mail.user and mail.password
>> are set because these aren't automatically used for authentication.
>> Therefore, you have to set username and password to the same values
>> (or other values that authenticate you properly). For details see
>> http://forum.java.sun.com/thread.jspa?threadID=615393&messageID=3422166
>>     
>
> Since you're getting an AuthenticationFailedException, I'm pretty
> sure that's it. I've been testing this with a mail server from 1&1.
>
> Regards,
>  Florian
>
> Urspr√ľngliche Nachricht vom 19.02.2008 um 21:06:
>   
>> i had verified the username and password. But the username contains a 
>> "@" and a "-" character are there any known conflicts with these kinds
>> of characters?
>>     
>
>   
>> greets
>> christian
>>     
>
>   
>> Matt Raible schrieb:
>>     
>>> It looks like the username/password you're using for your mail server
>>> is invalid. Can you verify you're using the correct values?
>>>
>>> Matt
>>>
>>> On Feb 19, 2008 12:47 PM, Christian Schleif <spam@schleif-online.de> wrote:
>>>   
>>>       
>>>> Hi,
>>>>
>>>> I have a fresh roller installation and the email notification doesn't
>>>> work. I have set the mail server information as follows:
>>>> mail.configurationType=properties
>>>> mail.hostname=mailserver.com
>>>> mail.username=email@address-user.com
>>>> mail.password=password
>>>>
>>>> When roller tries to sent a mail I receive following exception:
>>>>
>>>> ERROR 2008-02-19 20:25:12,739 Register:save - Error sending activation
>>>> email to - someone@domain.com
>>>> --- ROOT CAUSE ---
>>>> javax.mail.AuthenticationFailedException
>>>>
>>>> I testet the mail settings with a webmail and standalone client. The
>>>> javamail.jar and activation.jar are also in the tomcat lib directory.
>>>>
>>>> My environment is:
>>>> Tomcat 6.0.14
>>>> Java 1.6.0_04
>>>> Linux Gentoo
>>>> Roller 4.0
>>>>
>>>>
>>>> Any ideas what kind of problem I have?
>>>>
>>>> regards
>>>> christian
>>>>
>>>>     
>>>>         
>>>
>>>   
>>>       


Mime
View raw message