roller-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "David Bloom" <yagottabeli...@gmail.com>
Subject Re: Roller Configuration Problem
Date Mon, 07 Jan 2008 02:03:23 GMT
i did not set the db version in properties file.  mine in table set to 400.

http://technobuzz.wordpress.com/2007/11/25/a-roller-4o-experience/

On Jan 6, 2008 11:10 AM, raghs <raghs74@hotmail.com> wrote:
>
>
> Am using 9i Oracle DB and tomcat 6.0.14. I see the following info and
> exception in the roller.log
>
>
> INFO  2008-01-06 01:58:31,977 DatabaseProvider:successMessage - SUCCESS: Got
> parameters. Using configuration type JDBC_PROPERTIES
> INFO  2008-01-06 01:58:31,977 DatabaseProvider:successMessage - -- Using
> JDBC driver class: oracle.jdbc.driver.OracleDriver
> INFO  2008-01-06 01:58:31,977 DatabaseProvider:successMessage - -- Using
> JDBC connection URL: jdbc:oracle:thin:@oracle2.abc.com:1521:DevDB
> INFO  2008-01-06 01:58:31,977 DatabaseProvider:successMessage - -- Using
> JDBC username: apps
> INFO  2008-01-06 01:58:31,977 DatabaseProvider:successMessage - -- Using
> JDBC password: [hidden]
> INFO  2008-01-06 01:58:31,992 DatabaseProvider:successMessage - SUCCESS:
> loaded JDBC driver class [oracle.jdbc.driver.OracleDriver]
>
>
> DEBUG 2008-01-06 01:58:32,602 WebloggerConfig:getProperty - Fetching
> property [installation.type=auto ]
> ERROR 2008-01-06 01:58:33,148 DatabaseInstaller:getDatabaseVersion -
> Couldn't lookup current database version
> java.lang.NumberFormatException: null
>         at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:415)
>         at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:497)
>         at
> org.apache.roller.weblogger.business.startup.DatabaseInstaller.getDatabaseVersion(DatabaseInstaller.java:1169)
>         at
> org.apache.roller.weblogger.business.startup.DatabaseInstaller.isUpgradeRequired(DatabaseInstaller.java:99)
>         at
> org.apache.roller.weblogger.business.startup.WebloggerStartup.prepare(WebloggerStartup.java:201)
>         at
> org.apache.roller.weblogger.ui.core.RollerContext.contextInitialized(RollerContext.java:138)
>         at
> org.apache.catalina.core.StandardContext.listenerStart(StandardContext.java:3830)
>         at
> org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardContext.java:4337)
>         at
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChildInternal(ContainerBase.java:791)
>         at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChild(ContainerBase.java:771)
>         at org.apache.catalina.core.StandardHost.addChild(StandardHost.java:525)
>         at
> org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDescriptor(HostConfig.java:626)
>         at
> org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDescriptors(HostConfig.java:553)
>         at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployApps(HostConfig.java:488)
>         at org.apache.catalina.startup.HostConfig.start(HostConfig.java:1138)
>         at
> org.apache.catalina.startup.HostConfig.lifecycleEvent(HostConfig.java:311)
>         at
> org.apache.catalina.util.LifecycleSupport.fireLifecycleEvent(LifecycleSupport.java:117)
>         at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.java:1053)
>         at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.java:719)
>         at org.apache.catalina.core.ContainerBase.
>
>
> I see in the roller_properties table that the roller.database.version is set
> to 230.
> I have placed the roller-custom.properties under tomcat/lib folder.
>
> installation.type=auto
> database.configurationType=jdbc
> database.jdbc.driverClass=oracle.jdbc.driver.OracleDriver
> database.jdbc.connectionURL=jdbc:oracle:thin:@oracle2.abc.com:1521:DevDB
> database.jdbc.username=apps
> database.jdbc.password=password
> roller.database.version=230
>
>
>
> I cannot proceed further as am struck, lemme know if u need any more info
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> raghs wrote:
> >
> > Hi,
> >
> > I have installed roller 4.0 war on tomcat server. When I login to the site
> > and click on server administation link and fill in all the site-wide
> > configuration settings, it gets saved in the DB, but if I click on the
> > Configuration link again all the values in the fields disappear.
> >
> > The same thing happens when I create a new User. I see that the user is
> > created in DB, but it doesn't show up on the page.
> >
> > There's no exception in the roller.log. Am I missing something?
> >
> >
> >
>
> --
> View this message in context: http://www.nabble.com/Roller-Configuration-Problem-tp14649815s12275p14652318.html
> Sent from the Roller - User mailing list archive at Nabble.com.
>
>

Mime
View raw message