roller-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Gary Kephart <gary_keph...@pobox.com>
Subject Installation issue: Roller 3.1 on JBoss 4.0.4
Date Wed, 23 May 2007 06:03:34 GMT
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html;charset=ISO-8859-1" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
<ul>
  <li>What version of Roller are you using? If you are building from
sources, on which branch are you building?</li>
</ul>
<br>
Binary version of Roller 3.1<br>
<ul>
  <li>What Application Server version are you using?</li>
</ul>
JBoss 4.0.4<br>
<ul>
  <li>What database are you using?</li>
</ul>
MySQL 4.1.22<br>
<br>
<ul>
  <li>What Java version are you using?</li>
</ul>
JDK 1.4.1<br>
<br>
<ul>
  <li>What operating system are you using?</li>
</ul>
Windows 2000<br>
<br>
<ul>
  <li>If applicable, what browser are you using?</li>
</ul>
N/A<br>
<br>
I'm getting the following error (this is from the JBoss server.log file)<br>
<br>
2007-05-22 22:52:40,275 INFO&nbsp; [org.hibernate.cfg.SettingsFactory] Query
language substitutions: {}<br>
2007-05-22 22:52:40,275 INFO&nbsp; [org.hibernate.cfg.SettingsFactory]
Second-level cache: enabled<br>
2007-05-22 22:52:40,275 INFO&nbsp; [org.hibernate.cfg.SettingsFactory] Query
cache: disabled<br>
2007-05-22 22:52:40,275 INFO&nbsp; [org.hibernate.cfg.SettingsFactory] Cache
provider: org.hibernate.cache.EhCacheProvider<br>
2007-05-22 22:52:40,275 FATAL
[org.apache.roller.business.hibernate.HibernateRollerImpl] Error
initializing Hibernate<br>
java.lang.NoClassDefFoundError: net/sf/ehcache/CacheException<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; at java.lang.Class.getDeclaredConstructors0(Native Method)<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; at java.lang.Class.privateGetDeclaredConstructors(Class.java:1590)<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; at java.lang.Class.getConstructor0(Class.java:1762)<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; at java.lang.Class.newInstance0(Class.java:276)<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; at java.lang.Class.newInstance(Class.java:259)<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; at
org.hibernate.cfg.SettingsFactory.createCacheProvider(SettingsFactory.java:346)<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; at
org.hibernate.cfg.SettingsFactory.buildSettings(SettingsFactory.java:220)<br>
<br>
I saw where someone else suggested changing from ehcache-1.1 to
ehcache-1.2.x, and I tried that, with the same results.<br>
Could this have anything to do with Hibernate being part of JBoss? How
about these settings in jbossweb-tomcat55.sar\META-INF\java-service.xml?<br>
<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;attribute
name="Java2ClassLoadingCompliance"&gt;true&lt;/attribute&gt;<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;attribute name="UseJBossWebLoader"&gt;false&lt;/attribute&gt;<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;attribute
name="FilteredPackages"&gt;javax.servlet,org.apache.commons.logging&lt;/attribute&gt;<br>
<br>
Thanks in advance,<br>
&nbsp; Gary<br>
<pre class="moz-signature" cols="72">-- 
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://blog.photeus.com/">http://blog.photeus.com/</a>

The penalty that good men pay for not being interested in politics is to 
be governed by men worse than themselves - Plato, philosopher (427-347 BCE)
</pre>
</body>
</html>


Mime
View raw message