qpid-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kai <sophokles...@gmail.com>
Subject Re: Link handling after detach(close=false)
Date Tue, 30 Jan 2018 06:15:29 GMT
Gordon,

by "it" you are referring to the consumer/receiver, correct?

Kai

Gordon Sim <gsim@redhat.com> schrieb am Mo., 29. Jan. 2018, 21:30:

> On 29/01/18 17:28, Marc Pellmann wrote:
> > Hi,
> >
> > I work on the Eclipse Hono project, where we use the qpid router.
> >
> > In a specific situation, I am not sure about the expected behavior and
> hope
> > you can help me out.
> >
> > In our default/example setup there is a qpid router in front of a Artemis
> > broker and a client, which opens a receiver link to qpid (and qpid
> creates
> > a link to Artemis for this address).
> >
> > Initially all works as expected and messages, wich are send to the
> Artemis
> > address are received by the receiver.
> >
> > When the broker is killed, the qpid sends a detach with closed=false (on
> > this I would assume that also a detach with closed=false should be send
> > back from the receiver).
> >
> > If now, the broker is started again, the receiver gets no attach frame
> and
> > does not receive messages. (It gets an attach and receive messages, if it
> > is also restarted.)
> >
> > My expectation was, that qpid would establish the link with the broker
> and
> > send an attach frame to the receiver.
> >
> > Is the expected behavior from the receiver, that after a detach with
> > closed=false it need to close and try to open until the Broker is
> available
> > again?
>
> It shouldn't have to close, but it will need to try to re-attach the link.
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@qpid.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@qpid.apache.org
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message