qpid-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Gordon Sim <g...@redhat.com>
Subject Re: Link handling after detach(close=false)
Date Mon, 29 Jan 2018 20:30:18 GMT
On 29/01/18 17:28, Marc Pellmann wrote:
> Hi,
> 
> I work on the Eclipse Hono project, where we use the qpid router.
> 
> In a specific situation, I am not sure about the expected behavior and hope
> you can help me out.
> 
> In our default/example setup there is a qpid router in front of a Artemis
> broker and a client, which opens a receiver link to qpid (and qpid creates
> a link to Artemis for this address).
> 
> Initially all works as expected and messages, wich are send to the Artemis
> address are received by the receiver.
> 
> When the broker is killed, the qpid sends a detach with closed=false (on
> this I would assume that also a detach with closed=false should be send
> back from the receiver).
> 
> If now, the broker is started again, the receiver gets no attach frame and
> does not receive messages. (It gets an attach and receive messages, if it
> is also restarted.)
> 
> My expectation was, that qpid would establish the link with the broker and
> send an attach frame to the receiver.
> 
> Is the expected behavior from the receiver, that after a detach with
> closed=false it need to close and try to open until the Broker is available
> again?

It shouldn't have to close, but it will need to try to re-attach the link.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@qpid.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@qpid.apache.org


Mime
View raw message