qpid-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Pervez, Salman" <Salman.Per...@citadelgroup.com>
Subject RE: boost error
Date Wed, 14 Mar 2012 22:40:31 GMT
Steve, thanks for the help. Unfortunately this does not seem to work.

CXXFLAGS=-I/tp64/boost/1.44.0 LDFLAGS=-L/tp64/boost/1.44.0 ./configure --prefix=/home/spervez1/qpid-\
Tools
CXXFLAGS=-I/tp64/boost/1.44.0 LDFLAGS=-L/tp64/boost/1.44.0 make install

Still gives me the same error message.

/usr/bin/ld: cannot find -lboost_program_options
collect2: ld returned 1 exit status

I read online that boost now requires explicit declaration of st or mt semantics so I replaced
occurrences of lboost_program_options with lboost_program_options-mt but that does not work.
I also tried giving configure the argument --with-boost=<...> but it did not recognize
that option. Any other thoughts?

Salman

-----Original Message-----
From: Steve Huston [mailto:shuston@riverace.com] 
Sent: Wednesday, March 14, 2012 12:39 PM
To: users@qpid.apache.org
Subject: RE: boost error

Hi Salman,

You came to the right place.

Since you passed CPPFLAGS to the build, which helps the compiler find the
headers, you should also try passing LDFLAGS=-L<path to the boost libs>

-Steve

> -----Original Message-----
> From: Pervez, Salman [mailto:Salman.Pervez@citadelgroup.com]
> Sent: Tuesday, March 13, 2012 7:13 PM
> To: users@qpid.apache.org
> Subject: boost error
> 
> Hi everyone, I am trying to do a source build for qpid 0.14. I am
running into a
> boost dependency error which I am unable to solve. Perhaps I should be
> posting this on a boost users list but I was hoping if someone
encountered
> something similar they might be able to help me out. Here is the
error...
> 
> /usr/bin/ld: cannot find -lboost_program_options
> collect2: ld returned 1 exit status
> make[2]: *** [libqpidcommon.la] Error 1
> 
> I also built boost from source so its no surprise that it cannot find
the
> required file in /usr/bin/ld. Perhaps there is a way to tell it where to
find
> boost? I passed the location of my boost build to the configure script
through
> a CPPFLAG which helps it find the hpp files but perhaps not this one.
I'll
> appreciate any input on this. Thanks!
> 
> Salman
> 
> ________________________________
> 
> CONFIDENTIALITY AND SECURITY NOTICE
> 
> The contents of this message and any attachments may be confidential and
> proprietary and also may be covered by the Electronic Communications
> Privacy Act. This message is not intended to be used by, and should not
be
> relied upon in any way, by any third party. If you are not an intended
> recipient, please inform the sender of the transmission error and delete
this
> message immediately without reading, disseminating, distributing or
copying
> the contents. Citadel makes no assurances that this e-mail and any
> attachments are free of viruses and other harmful code.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@qpid.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@qpid.apache.org


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@qpid.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@qpid.apache.org


Mime
View raw message