qpid-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Carl Trieloff <cctriel...@redhat.com>
Subject Re: Clustering not working
Date Fri, 20 Aug 2010 16:30:41 GMT


Do you have firewall port open for AIS traffic?

Carl.


On 08/20/2010 11:56 AM, MHT wrote:
> Hi,
>
> On a working cluster I see the expected node joins in logs for both boxes:
>   [TOTEM] entering OPERATIONAL state.
>   [CLM  ] got nodejoin message<serverIP1>
>   [CLM  ] got nodejoin message<serverIP2>
>
>
>
> But on this problem one I only see the local instance on both boxes:
>   [TOTEM] entering OPERATIONAL state.
>   [CLM  ] got nodejoin message<serverIP1>
>
> I've got logging on the brokers set to trace, but so far still not seeing any
> obvious errors in the mass (other than the missing node join).  A diff on the
> config file on each box shows only cluster-url is different, as expected because
> it starts with the local broker address:port.
>
>
>
>
>
> ----- Original Message ----
> From: Alan Conway<aconway@redhat.com>
> To: users@qpid.apache.org
> Cc: warwick.richard@ubs.com
> Sent: Fri, 20 August, 2010 15:16:39
> Subject: Re: Clustering not working
>
> On 08/20/2010 02:09 AM, warwick.richard@ubs.com wrote:
>    
>> Have you added "to_syslog: yes" to the logging{} section of openais.conf ?
>> Maybe there is an error message from openais but it's suppressed.
>>
>> I'd also try full trace on both brokers. There should be a trace message in the
>> first broker's log every time a member joins.
>>
>> If both brokers are using a configuration file (--config option), try diffing
>> the files to rule out typos. Ditto for both openais.conf files.
>>
>> Does bindnetaddr end with a 0 in both openais.conf files ?
>>
>> Hope you get it running.
>>
>>      
> In the openais logs you should see something like the following, listing the
> addresses of both your hosts:
>
> Aug 19 22:15:04.016134 [TOTEM] entering OPERATIONAL state.
> Aug 19 22:15:04.016879 [CLM  ] got nodejoin message 20.0.100.32
> Aug 19 22:15:04.017037 [CLM  ] got nodejoin message 20.0.100.33
>
> ---------------------------------------------------------------------
> Apache Qpid - AMQP Messaging Implementation
> Project:      http://qpid.apache.org
> Use/Interact: mailto:users-subscribe@qpid.apache.org
>
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> Apache Qpid - AMQP Messaging Implementation
> Project:      http://qpid.apache.org
> Use/Interact: mailto:users-subscribe@qpid.apache.org
>
>    


---------------------------------------------------------------------
Apache Qpid - AMQP Messaging Implementation
Project:      http://qpid.apache.org
Use/Interact: mailto:users-subscribe@qpid.apache.org


Mime
View raw message