portals-pluto-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Eggers <mdegg...@gmail.com>
Subject Getting started
Date Tue, 07 Sep 2010 22:03:59 GMT
I'm getting started with portlets, and am having a bit of a challenge.

Environment:

OS:     Fedora 13 linux (latest Fedora kernel)
Java:   Sun/Oracle 1.6.0_21 32 bit
Tomcat: 6.0.29 from tomcat.apache.org
IDE:    NetBeans 6.9.1 with Portal Pack 3.0.4
Maven:  2.2.1 from maven.apache.org

The pluto user and role have been added to
$CATALINA_HOME/conf/tomcat-users.xml

The necessary libraries have been added to $CATALINA_HOME/lib

pluto-container-api-2.0.2.jar
pluto-container-driver-api-2.0.2.jar
pluto-taglib-2.0.2.jar
portlet-api_2.0_spec-1.0.jar
ccpp-1.0.jar

Pluto runs fine at localhost:8080/pluto/portal

I used the pom.xml file from
http://portals.apache.org/pluto/v20/deploying.html and modified it 
slightly to generate a HelloPluto.war package. I basically upped the 
versions to those supported by Tomcat 6.0.29, added the JSR 286 taglib as 
provided, and JSTL 1.1.2.

The war file built cleanly, and the Pluto modifications seem to be added 
to web.xml appropriately.

I was able to deploy the war file to Tomcat, and the Pluto portal saw the 
the portlet.

I created a new page (HelloPluto), and added the portlet to that page. 
The new page and the portlet show up.

Unfortunately, the various portlet-modes don't seem to work. VIEW works, 
but selecting HELP or EDIT causes the page to flicker and then the portlet 
returns to the VIEW portlet-mode. Maximize causes the portlet to 
disappear completely from the page, and minimize does nothing.

The code works as expected in Sun/Oracle's Open Portal portlet-container. 
I don't see any obvious differences between my simple HelloPluto.java 
class and the supplied AboutPortlet.java class.

There's obviously something I'm missing here.

Any pointers would be greatly appreciated.

. . . . just my two cents.

/mde/


Mime
View raw message