portals-jetspeed-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Eivinn Hustveit (JIRA)" <jetspeed-...@portals.apache.org>
Subject [jira] Commented: (JS2-558) Only "NULL" is shown in browser at what seems to be random intervals.
Date Tue, 13 Feb 2007 14:28:07 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/JS2-558?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel#action_12472679
] 

Eivinn Hustveit commented on JS2-558:
-------------------------------------

I have now found out what happens when we browse Jetspeed with a UserAgent on which the CapabilityValveImpl
returns wml as the mediatype. 


1. the line that causes the nullpointer is like you pointed out:
absViewPage = jpt.getTemplate(viewPage + "/" + JetspeedPowerTool.LAYOUT_TEMPLATE_TYPE + ".vm",
                        JetspeedPowerTool.LAYOUT_TEMPLATE_TYPE).getAppRelativePath();


2. The reason is that jpt.getTemplate is in fact returning null.


3. The cause of point 2 is that the JetspeedPowerToolImpl.getTemplate(path, templateType,
locator, descriptor) runs the following code in which returns null:
TemplateDescriptor template = locator.locateTemplate(descriptor);

This is due to the fact that the descriptor is using mediaType="wml" which again makes Jetspeed
look for a template.vm located at apache-tomcat-5.5.20/webapps/jetspeed/WEB-INF/templates/layout/wml/en/US/layout.vm
This template does not exist.


I must admit that I cannot find out how to disable the WML support in Jetspeed when it is
not needed. In my opinion the standard install should also default to XHTML and not HTML,
but this is another discussion.

> Only "NULL" is shown in browser at what seems to be random intervals.
> ---------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: JS2-558
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/JS2-558
>             Project: Jetspeed 2
>          Issue Type: Bug
>    Affects Versions: 2.0-FINAL
>         Environment: Apache/2.0.52 (CentOS) with Apache Tomcat 5.5.17 running in jdk1.5.0_03.
Jetspeed 2.0 Final.
>            Reporter: Eivinn Hustveit
>         Assigned To: David Sean Taylor
>            Priority: Blocker
>         Attachments: jetspeed_log_snapshot_of_request.txt, Jetspeed_stacktrace.txt
>
>
> Everything works fine in the portal most of the time, but at random intervals "NULL"
is the only text rendered by the browser. I have looked at the jetspeed.log and found out
that it prints out a stacktrace which seems to come from the rendering of the layout portlet.
I will try to upload this as an attachement.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: jetspeed-dev-unsubscribe@portals.apache.org
For additional commands, e-mail: jetspeed-dev-help@portals.apache.org


Mime
View raw message