portals-jetspeed-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Ate Douma (JIRA)" <jetspeed-...@portals.apache.org>
Subject [jira] Commented: (JS2-542) In JetspeedContainerServlet the call to JetspeedPortletServices .getSingleton() return null
Date Fri, 09 Jun 2006 11:09:30 GMT
    [ http://issues.apache.org/jira/browse/JS2-542?page=comments#action_12415531 ] 

Ate Douma commented on JS2-542:
-------------------------------

First of all: *never* put all the Jetspeed jars under shared/lib!!!
Some of these jars *must* be loaded isolated from other web applications.

I suspect you're encountering a classloader problem which might occurr when jars are duplicated
in both shared/lib and/or your web app WEB-INF/lib folder.
Please check you have exactly *one* jetspeed-commons-<version>.jar under shared/lib
and nowhere else: nor under jetspeed WEB-INF/lib, nor under your
other portlet applications their WEB-INF/lib.
The maven deployment goals (like j2:quickStart) for 2.0-FINAL didn't remove "old" versions
of jars from shared/lib and that has caused similar problems in the past.
The current development trunk deployment goals (2.1-dev) now remove *every* existing version
of a specific jar before deploying a new one into shared/lib and
you should not have this problem then anymore.
  

> In JetspeedContainerServlet the call to JetspeedPortletServices .getSingleton() return
null
> -------------------------------------------------------------------------------------------
>
>          Key: JS2-542
>          URL: http://issues.apache.org/jira/browse/JS2-542
>      Project: Jetspeed 2
>         Type: Bug

>     Versions: 2.0-FINAL
>  Environment: Ubuntu Dapper 6.0.6
> Apache Tomcat 5.5-17
> Sun JDK 1.5.0_05-b05
>     Reporter: C├ędric Mailleux

>
> When I start my tomcat, jetspeed start it's initial steps, everything works fine, my
JetspeedPortletServcies is correctly intialized by spring with a non empty map of services.
> But when tomcat start other portlets webapp, they seamlessly loop on attempStart because
the JetspeedPortletServices.getSingleton() returns null.
> I try to put all my jetspeed jar in tomcat shared/lib it doesn't change anything.
> I put a field watch in debugging mode on singleton field in JetspeedPortletServices,
tis one is put to this at the initial step of jetspeed but when JetspeedContainerServlet try
to get the singleton it's always null.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators:
   http://issues.apache.org/jira/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see:
   http://www.atlassian.com/software/jira


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: jetspeed-dev-unsubscribe@portals.apache.org
For additional commands, e-mail: jetspeed-dev-help@portals.apache.org


Mime
View raw message