perl-modperl mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From K Old <k...@kold.homelinux.com>
Subject Re: [Mason] Can't locate object method "new" via package "Apache::Request"
Date Mon, 25 Aug 2003 17:55:36 GMT
On Mon, 2003-08-25 at 13:13, Stas Bekman wrote:
> K Old wrote:
> > On Mon, 2003-08-25 at 00:18, Randy Kobes wrote:
> > 
> >>On Sun, 24 Aug 2003, K Old wrote:
> >>
> >>
> >>>Hello everyone,
> >>>
> >>>I've put HTML::Mason on a few servers now and have had problems with
> >>>Apache::Request and Apache::Test on two of them.  My most recent is
> >>>having the problem and I'm about to go crazy if I don't figure out why
> >>>installs keep having problems.
> >>>
> >>>Here's my setup:  RH 7.2, Apache 1.3.27, mod_perl 1.26, Perl 5.6.1 - all
> >>>installed from RPM's.
> >>>
> >>>I did a "install HTML::Mason" from the CPAN command line and all the
> >>>dependencies were downloaded and some didn't compile.  The two that
> >>>didn't are Apache::Test-1.03 and libapreq-1.2.
> >>
> >>[ .. ]
> >>Regarding the failure of the tests in these two packages,
> >>what happens if you unpack, build, and test these as
> >>a non-root user, only becoming root to install them?
> >>There's some subtelties running the tests as root.
> > 
> > 
> > Randy,
> > 
> > Ok, yes, this worked...to a point!  I pulled down fresh copies of the
> > modules from CPAN, unpacked, build and tested with another user.  All
> > tests were successful with Apache::Test with the normal user, but I had
> > to go to root for the tests for libapreq1.2 as my webserver needed the
> > root user to start FrontPage services.  Doing the make test for
> > libapreq-1.2 all test fail and I get this in the t/logs/error_log:
> > 
> > [Mon Aug 25 08:49:12 2003] [error] Can't load
> > '/home/admin/libapreq-1.2/blib/arch/auto/Apache/Cookie/Cookie.so' for
> > module Apache::Cookie: libapreq.so.1: cannot open shared object file: No
> > such file or directory at /usr/lib/perl5/5.6.1/i386-linux/DynaLoader.pm
> > line 206.
> >  at /usr/lib/perl5/site_perl/5.6.1/i386-linux/mod_perl.pm line 14
> > Compilation failed in require at
> > /home/admin/libapreq-1.2/t/response/TestApReq/big_input.pm line 9.
> > BEGIN failed--compilation aborted at
> > /home/admin/libapreq-1.2/t/response/TestApReq/big_input.pm line 9.
> > Compilation failed in require at (eval 4) line 3.
> 
> That's a known linking problem. It has been fixed in the cvs, get the cvs 
> instructions from http://httpd.apache.org/apreq/.
> 
> Joe, may be a new 1.x version should be released?

Stas,

I've downloaded the CVS, unpacked, built and tested with a not root
user, and still received the same errors as before.

Here's the syntax I'm using for build, etc:

(CVS version)
perl Makefile.PL
make
make test

(Module from CPAN)
perl Makefile.PL
make
make test

then

./configure --with-apache-includes=/usr/include/apache
make
make install
perl Makefile.PL
make
make test

Is there anything I'm not doing right?

I've tried to disable the FrontPage stuff so that the non root user
should be able to start apache without the errors, but either by root or
non root user I get the same error messages regarding Cookie.so and so
forth.

Any ideas?

Thanks,
Kevin
-- 
K Old <kold@kold.homelinux.com>



-- 
Reporting bugs: http://perl.apache.org/bugs/
Mail list info: http://perl.apache.org/maillist/modperl.html


Mime
View raw message