perl-embperl mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Gerald Richter - ECOS <gerald.rich...@ecos.de>
Subject RE: Embperl BETA 2.4.0 is available
Date Mon, 19 Apr 2010 06:26:46 GMT
Hi,

 

you only need to use "Embperl_UseEnv on" if you need to set the configuration via the environment
(i.e. when you use SetEnv or PerlSetEnv).

 

As long as you use mod_perl there is no need for SetEnv and all configuration directives are
Apache directives, regardless in which section they are

 

Gerald

 

 

From: Brett @Google [mailto:brett.maxfield@gmail.com] 
Sent: Monday, April 19, 2010 7:27 AM
To: Marcus Doemling
Cc: embperl@perl.apache.org
Subject: Re: Embperl BETA 2.4.0 is available



 

Have you tried adding "Embperl_UseEnv on" before the <Files> section ?

Personally i found it confusing wether i should prefix PerlSetEnv or not. I guess some of
the EMPERL_* options are apache directives, and some are not. But I presume that the ones
inside a section which has "Perlhandler Embperl::Object" are treated differently to those
outside of such a section. Perhaps others can clarify ?

Cheers
Brett

On Mon, Apr 19, 2010 at 9:34 AM, Marcus Doemling <md7852@hotmail.com> wrote:

I think there is another issue on the Mac. It seems I cannot get it to recognize the configuration
parameters in httpd.conf on the Mac. My conf is as follows:

  LoadModule perl_module libexec/apache2/mod_perl.so
  LoadModule embperl_module libexec/apache2/Embperl.so

  PerlModule Embperl
  AddType text/html .bhtml

  <Files *.bhtml>
        Embperl_AppName n1
        Embperl_Object_Base base.bhtml

        SetHandler perl-script
        PerlHandler Embperl::Object
        Options ExecCGI
  </Files>

It will not recognize Embperl_Object_Base or any other embperl setting. I have tried is also
with the environmental variables using Embperl_UseEnv. When starting httpd with the -D EMBPERL_APDEBUG
options I get this:

  [Sun Apr 18 16:27:38 2010] [warn] EmbperlDebug: create_server_config (0xbogus %p [3732/0]\n
  [Sun Apr 18 16:27:38 2010] [warn] EmbperlDebug: create_dir_config Embperl (0xbogus %p [3732/0]\n
  [Sun Apr 18 16:27:38 2010] [warn] EmbperlDebug: create_dir_config Embperl (0xbogus %p [3732/0]\n
  [Sun Apr 18 16:27:38 2010] [warn] EmbperlDebug: Set APPNAME (type=char *;STR) = n1\n
  [Sun Apr 18 16:27:38 2010] [warn] EmbperlDebug: Set OBJECT_BASE (type=char *;STR) = base.bhtml\n

But when accessing a page I get the error:

  [Sun Apr 18 16:29:04 2010] [error] [3664]ERR:  404: : Not found '_base.epl', searched:

  [Sun Apr 18 16:29:04 2010] [error] Embperl::Object base _base.epl not found. Searched '/Users/marcus/web/test
/Users/marcus/web' and ''

However make test TESTARGS="-h" runs successfully. I'm out of ideas.

Thanks,
Marcus

 


The New Busy is not the too busy. Combine all your e-mail accounts with Hotmail. Get busy.




 



Mime
View raw message