perl-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Fred Moyer <f...@redhotpenguin.com>
Subject [patch] Apache::Test 1.30 'need need_cgi' fails to notice lack of mod_cgi.c
Date Sun, 12 Apr 2009 21:56:16 GMT
While spinning up Apache::Test, t/next_available_port.t failed with
this message [2].  need need_cgi isn't finding a lack of cgi modules
on my system, 2.2.4, 5.8.8, 2.0.5_mod_perl-svn.

I tried to get some debugging output from Apache::Test::plan but
something seems to be trapping both STDERR and STDOUT in there, this
patch in [1] corrects the symptoms, but not the cause.  Any ideas on
what a better solution would be?



[1]
phred@pooky ~/dev/svn/modperl/Apache-Test $ svn diff t/
Index: t/next_available_port.t
===================================================================
--- t/next_available_port.t     (revision 764315)
+++ t/next_available_port.t     (working copy)
@@ -7,7 +7,7 @@
 use Apache::TestRequest;
 use Apache::TestUtil;

-plan tests => 1, need need_cgi, need_module('mod_env.c');
+plan tests => 1, need need_module('mod_cgi.c'),
need_module('mod_cgid.c'), need_module('mod_env.c');

 my $url = '/cgi-bin/next_available_port.pl';



[2]
phred@pooky ~/dev/svn/modperl/Apache-Test $ perl  -I./lib  ./t/TEST
-verbose=5 t/next_available_port.t
setting ulimit to allow core files
ulimit -c unlimited; /Users/phred/dev/perl/bin/perl
/Users/phred/dev/svn/modperl/Apache-Test/t/TEST -verbose=5
't/next_available_port.t'
/Users/phred/dev/sl/httpd2/bin/httpd  -d
/Users/phred/dev/svn/modperl/Apache-Test/t -f
/Users/phred/dev/svn/modperl/Apache-Test/t/conf/httpd.conf -D APACHE2
using Apache/2.2.4 (prefork MPM)
waiting 60 seconds for server to start: ok (waited 0 secs)
server localhost:8529 started
t/next_available_port.t ..
1..1
# Running under perl version 5.008008 for darwin
# Current time local: Sun Apr 12 14:47:43 2009
# Current time GMT:   Sun Apr 12 21:47:43 2009
# Using Test.pm version 1.25
# Using Apache/Test.pm version 1.31-dev
not ok 1
# Test 1 got: "<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//IETF//DTD HTML
2.0//EN\">\n<html><head>\n<title>404 Not
Found</title>\n</head><body>\n<h1>Not Found</h1>\n<p>The
requested URL
/cgi-bin/next_available_port.pl was not found on this
server.</p>\n</body></html>\n" (t/next_available_port.t at line 16)
#   Expected: "(?-xism:^\\d+$)" (next available port number)
Failed 1/1 subtests

Test Summary Report
-------------------
t/next_available_port.t (Wstat: 0 Tests: 1 Failed: 1)
  Failed test:  1
Files=1, Tests=1,  1 wallclock secs ( 0.02 usr  0.01 sys +  0.32 cusr
0.06 csys =  0.41 CPU)
Result: FAIL
Failed 1/1 test programs. 1/1 subtests failed.
server localhost:8529 shutdown
error running tests (please examine t/logs/error_log)

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@perl.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@perl.apache.org


Mime
View raw message