openwhisk-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kumar Subramanian <kumarsubr...@vmware.com>
Subject Re: Error when deploying Whisk-Controller in dcos
Date Mon, 05 Mar 2018 19:48:27 GMT
Thanks Chetan, I added that now I’m getting the 

[2018-03-05T19:43:45.025Z] [ERROR] [??] [Config] required property kafka.hosts still not set

what is kafka.hosts is that the kafka host name? (as in mykafka…that;s the kafka name I
gave when I installed kakfa). Should it be just the name or is FQDN ?
 

On 3/5/18, 11:32 AM, "Chetan Mehrotra" <chetan.mehrotra@gmail.com> wrote:

    > required property controller.instances still not set
    
    Looks like some configs are missing. You would need to this or few
    more props. The configs are generally managed via Ansible for default
    setup. For dcos you may need to configure them explicitly. You can see
    various configs and there values as an example at [1]
    (controller.instances becomes CONTROLLER_INSTANCES). They would need
    to be tweaked as per your setup though
    
    Chetan Mehrotra
    [1] https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__github.com_apache_incubator-2Dopenwhisk-2Ddevtools_blob_master_docker-2Dcompose_docker-2Dwhisk-2Dcontroller.env&d=DwIFaQ&c=uilaK90D4TOVoH58JNXRgQ&r=F5C8fYlpBJ270qrdwLq2iRQrPd1CLap8zItxk8laWpo&m=K8Rzl5BrVqOWFx5b1fYG8EjdY-6JVyi-x_eMD0thaKY&s=VfbixlUG4tFbgBNxiMr-KCNJOakmlGuNcnXLlbQMrVY&e=
    
    
    On Tue, Mar 6, 2018 at 12:09 AM, Kumar Subramanian
    <kumarsubrama@vmware.com> wrote:
    > Hi,
    > I was able to successfully do the following
    > 1) Build the Controller image
    > 2) Push the image
    >
    > However when I installed the controller package it gives me the following error in
the output; then it shuts down and retries the installation (goes on…)
    >
    > Registered docker executor on 10.0.6.13
    > Starting task whisk-controller.a46ae612-20a2-11e8-8754-3afdc003616b
    > [2018-03-05T18:25:55.853Z] [INFO] Initializing Kamon...
    > [INFO] [03/05/2018 18:25:56.151] [main] [StatsDExtension(akka://kamon)] Starting
the Kamon(StatsD) extension
    > [2018-03-05T18:25:56.193Z] [INFO] Slf4jLogger started
    > [2018-03-05T18:25:56.552Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for db.whisk.actions
    > [2018-03-05T18:25:56.554Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for db.protocol
    > [2018-03-05T18:25:56.554Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for limits.triggers.fires.perMinute
    > [2018-03-05T18:25:56.554Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for limits.actions.invokes.concurrent
    > [2018-03-05T18:25:56.555Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for whisk.version.date
    > [2018-03-05T18:25:56.555Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for db.port
    > [2018-03-05T18:25:56.555Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for whisk.version.buildno
    > [2018-03-05T18:25:56.556Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for db.username
    > [2018-03-05T18:25:56.556Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for limits.actions.invokes.perMinute
    > [2018-03-05T18:25:56.556Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for db.whisk.auths
    > [2018-03-05T18:25:56.556Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for limits.actions.invokes.concurrentInSystem
    > [2018-03-05T18:25:56.557Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for runtimes.manifest
    > [2018-03-05T18:25:56.557Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for db.host
    > [2018-03-05T18:25:56.558Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for port
    > [2018-03-05T18:25:56.558Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for db.password
    > [2018-03-05T18:25:56.558Z] [INFO] [??] [Config] environment set value for db.provider
    > [2018-03-05T18:25:56.561Z] [ERROR] [??] [Config] required property controller.instances
still not set
    > [2018-03-05T18:25:56.561Z] [ERROR] [??] [Controller] Bad configuration, cannot start.
    >
    > Any suggestions?
    >
    >
    > On 3/2/18, 4:05 PM, "Kumar Subramanian" <kumarsubrama@vmware.com> wrote:
    >
    >     This is the error I get when I did docker build (for Controller)
    >
    >     Step 1/7 : FROM scala
    >     repository scala not found: does not exist or no pull access
    >
    >
    >     Any Suggestions?
    >
    >     On 3/2/18, 3:34 PM, "Carlos Santana" <csantana23@gmail.com> wrote:
    >
    >         No that it’s still in PR
    >
    >         Just pull the changes locally and build
    >
    >         - Carlos Santana
    >         @csantanapr
    >
    >         > On Mar 2, 2018, at 6:20 PM, Kumar Subramanian <kumarsubrama@vmware.com>
wrote:
    >         >
    >         > Is that change at https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__github.com_chetanmeh_incubator-2Dopenwhisk_blob_fa302249f4f9b4e6b3084956f18bda987674f46f_core_controller_Dockerfile&d=DwIFaQ&c=uilaK90D4TOVoH58JNXRgQ&r=F5C8fYlpBJ270qrdwLq2iRQrPd1CLap8zItxk8laWpo&m=nLubLAFijdQ4pOPqIydDI_wguMgbdmdmoMXcP7g-m8k&s=0_zv4jTDip5Uk9oBB5-6Ka_Iug3KYWIhy7qzSDryqM0&e=
not merged? I don’t see change in master https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__github.com_apache_incubator-2Dopenwhisk_blob_master_core_controller_Dockerfile&d=DwIFaQ&c=uilaK90D4TOVoH58JNXRgQ&r=F5C8fYlpBJ270qrdwLq2iRQrPd1CLap8zItxk8laWpo&m=nLubLAFijdQ4pOPqIydDI_wguMgbdmdmoMXcP7g-m8k&s=TdB-IjihM3-0dqBF029dSMkoWbZHBAUXXqeDjfQMlhg&e=
    >         >
    >         > Thanks,
    >         > Kumar.
    >         >
    >         > On 3/2/18, 2:59 PM, "Kumar Subramanian" <kumarsubrama@vmware.com>
wrote:
    >         >
    >         >    Ok, I will try to build the controller image and see. Will keep you
posted.
    >         >
    >         >    On 3/2/18, 2:39 PM, "Tyson Norris" <tnorris@adobe.com.INVALID>
wrote:
    >         >
    >         >        Thanks Carlos - I think you’re right.
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >        Kumar you can either build the controller image with that PR,
or else you should be able to manually set the docker cmd, e.g. /bin/sh -c \"exec /init.sh
0 >> /dev/stdout\” on the dcos service for controller;
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >        I think you will have similar issue with invoker, mostly because
this universe is far out of date from current openwhisk images.
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >        For invoker can you use the docker cmd as /bin/sh -c \"exec /init.sh
--name $LIBPROCESS_IP >> /dev/stdout\”
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >        Additionally, the env vars (both invoker and controller) have
changed substantially, so I would expect a few hiccups there as well.
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >        We are working on getting updates to the universe so that our
internal deployment details are not included, and it will actually work with recent openwhisk
images (and stay working) but haven’t gotten everything set just yet.
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >        Hope that helps
    >         >
    >         >        Tyson
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >>> On Mar 2, 2018, at 2:21 PM, Carlos Santana <csantana23@gmail.com>
wrote:
    >         >>
    >         >>
    >         >
    >         >> Maybe for the init.sh this PR is related
    >         >
    >         >> https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__na01.safelinks.protection.outlook.com_-3Furl-3Dhttps-253A-252F-252Fgithub.com-252Fapache-252Fincubator-2Dopenwhisk-252Fpull-252F3374-252Ffiles-2523diff-2D8f445fbdf6253dd176975ff6c629def4R18-26data-3D02-257C01-257Ctnorris-2540adobe.com-257C605cc50c7a484ccb833708d5808bfe64-257Cfa7b1b5a7b34438794aed2c178decee1-257C0-257C0-257C636556261107863657-26sdata-3Dtk8Des10hubLs7FNSgzDlsk1ibxDTIqSlXti-252FcAUyz0-253D-26reserved-3D0&d=DwIGaQ&c=uilaK90D4TOVoH58JNXRgQ&r=F5C8fYlpBJ270qrdwLq2iRQrPd1CLap8zItxk8laWpo&m=LUthdew4Dt10vSAZSYRBbREqgwWk2PUWc4KDBJtt0uU&s=3UqWljTQjItMnzWhPrsfD1AF2IX6abtc9dYRfrxb2_M&e=
    >         >
    >         >>
    >         >
    >         >>
    >         >
    >         >> On Fri, Mar 2, 2018 at 5:09 PM Tyson Norris <tnorris@adobe.com.invalid>
    >         >
    >         >> wrote:
    >         >
    >         >>
    >         >
    >         >>> Check your marathon/dcos service config to verify what image
is used, and
    >         >
    >         >>> that you have the latest image pulled?
    >         >
    >         >>>
    >         >
    >         >>> The default should be openwhisk/controller - but I see that
universe
    >         >
    >         >>> package marathon config is not set to force pull, so if you
are using that
    >         >
    >         >>> image, make sure you have pulled the latest manually (or change
the config
    >         >
    >         >>> to force pull in dcos/marathon ui).
    >         >
    >         >>>
    >         >
    >         >>> Tyson
    >         >
    >         >>>
    >         >
    >         >>>> On Mar 2, 2018, at 12:45 PM, Kumar Subramanian <kumarsubrama@vmware.com>
    >         >
    >         >>> wrote:
    >         >
    >         >>>>
    >         >
    >         >>>> Hi,
    >         >
    >         >>>> I have installed the following in DCOS successfully:
    >         >
    >         >>>> 1. Apigateway
    >         >
    >         >>>> 2. Exhibitor-dcos
    >         >
    >         >>>> 3. Kafka (name given is mykafka at the time of installation)
    >         >
    >         >>>> 4. Whisk-couchdb
    >         >
    >         >>>> 5. Consul
    >         >
    >         >>>> 6. Registrator
    >         >
    >         >>>>
    >         >
    >         >>>> Eror when deploying Whisk-Controller in DCOS:
    >         >
    >         >>>> When I tried to deploy whisk-controller with default settings,
then the
    >         >
    >         >>> service fails to deploy (it just kills and redploys the service
    >         >
    >         >>> continuously on its own when deploying)
    >         >
    >         >>>>
    >         >
    >         >>>> Here is the content in the Error and Output
    >         >
    >         >>>>
    >         >
    >         >>>> STDERR:
    >         >
    >         >>>> (AT BEGINNING OF FILE)
    >         >
    >         >>>> I0302 20:38:35.176177 19822 exec.cpp:162] Version: 1.2.3
    >         >
    >         >>>> I0302 20:38:35.180703 19824 exec.cpp:237] Executor registered
on agent
    >         >
    >         >>> 995020e0-5129-44a3-8cf4-65900838b3af-S6
    >         >
    >         >>>> docker: Error response from daemon: Container command 'init.sh'
not
    >         >
    >         >>> found or does not exist..
    >         >
    >         >>>>
    >         >
    >         >>>> OUTPUT:
    >         >
    >         >>>> (AT BEGINNING OF FILE)
    >         >
    >         >>>> Registered docker executor on 10.0.6.55
    >         >
    >         >>>> Starting task whisk-controller.adb62c44-1e59-11e8-8754-3afdc003616b
    >         >
    >         >>>>
    >         >
    >         >>>> Can you please provide your valuable inputs on how to get
    >         >
    >         >>> whisk-controller deployed in dcos?
    >         >
    >         >>>>
    >         >
    >         >>>> Thanks,
    >         >
    >         >>>> Kumar.
    >         >
    >         >>>>
    >         >
    >         >>>
    >         >
    >         >>>
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >
    >         >
    >
    >
    >
    >
    

Mime
View raw message