openwebbeans-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Gurkan Erdogdu <gurkanerdo...@yahoo.com>
Subject Yan: Help! OWB on JBoss 5.x not running
Date Thu, 12 Jan 2012 16:09:33 GMT
Hi Oleg,

Problem is that OWB Scannotation uses file related logic to resolve metadata etc. Probably
current scanner implementation (using scannotation) must be updated for JBoss. In JBoss there
is a vfs:// related URLs that may not work with current scanner.


Regards;

Gurkan Erdogdu
CTO, http://software.mechsoft.com.tr



________________________________
 Kimden: Oleg Varaksin <ovaraksin@googlemail.com>
Kime: user@openwebbeans.apache.org 
Gönderildiği Tarih: 12 Ocak 2012 16:02 Perşembe
Konu: Re: Help! OWB on JBoss 5.x not running
 
Hi Rudi,

Thanks for your reply! Yes, I have an empty beans.xml

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<beans xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/javaee"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
    xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/javaee
http://java.sun.com/xml/ns/javaee/beans_1_0.xsd">

</beans>

I don't use geronimo-interceptor because javax.enterprise.cdi-api
already includes jboss-interceptor. But I will try it.

Thanks. Oleg.

2012/1/12 Rudy De Busscher <rdebusscher@gmail.com>:
> Hello Oleg,
>
> Did you define a (empty) beans.xml file under web-inf directory ?
>
> When I useOWB in Tomcat (different thing but for OWB comparable to a J2EE 5
> server like Jboss 5) I have these dependencies (some of them, you don't have
> at this moment)
>
>         <!-- JSR-299 Impl -->
>         <dependency>
>             <groupId>org.apache.openwebbeans</groupId>
>             <artifactId>openwebbeans-impl</artifactId>
>             <version>${owb.version}</version>
>             <scope>runtime</scope>
>         </dependency>
>
>         <dependency>
>             <groupId>org.apache.openwebbeans</groupId>
>             <artifactId>openwebbeans-resource</artifactId>
>             <version>${owb.version}</version>
>         </dependency>
>
>         <!-- Interceptor API -->
>         <dependency>
>             <groupId>org.apache.geronimo.specs</groupId>
>             <artifactId>geronimo-interceptor_1.1_spec</artifactId>
>             <version>${geronimo_interceptor.version}</version>
>         </dependency>
>
>         <!-- JSF Plugin -->
>         <dependency>
>             <groupId>org.apache.openwebbeans</groupId>
>             <artifactId>openwebbeans-jsf</artifactId>
>             <version>${owb.version}</version>
>         </dependency>
>
>         <!-- Web Plugin -->
>         <dependency>
>             <groupId>org.apache.openwebbeans</groupId>
>             <artifactId>openwebbeans-web</artifactId>
>             <version>${owb.version}</version>
>         </dependency>
>
>         <!-- JSR 299 API -->
>         <dependency>
>             <groupId>org.apache.geronimo.specs</groupId>
>             <artifactId>geronimo-jcdi_1.0_spec</artifactId>
>             <version>${geronimo_cdi.version}</version>
>         </dependency>
>
>         <!-- JSR 330 API -->
>         <dependency>
>             <groupId>org.apache.geronimo.specs</groupId>
>             <artifactId>geronimo-atinject_1.0_spec</artifactId>
>             <version>${geronimo_atinject.version}</version>
>         </dependency>
>
>         <!-- SPI API -->
>         <dependency>
>             <groupId>org.apache.openwebbeans</groupId>
>             <artifactId>openwebbeans-spi</artifactId>
>             <version>${owb.version}</version>
>         </dependency>
>
>     <properties>
>         <owb.version>1.1.2</owb.version>
>         <geronimo_interceptor.version>1.0</geronimo_interceptor.version>
>         <geronimo_cdi.version>1.0</geronimo_cdi.version>
>         <geronimo_atinject.version>1.0</geronimo_atinject.version>
>
>     </properties>
>
>
> Regards
> Rudy
>
>
> --
> Rudy De Busscher
> http://www.c4j.be
>
>
> On 12 January 2012 14:05, Oleg Varaksin <ovaraksin@googlemail.com> wrote:
>>
>> Hello,
>>
>> I'm new in this mailing list and I'm trying to use OpenWebBeans along
>> with JSF 2. Our app server is JBoss 5.0.1.GA. There is already a post
>> from Thomas and answer from Mark about the OWB and JBoss 5.x.
>> Unfortunately, but I can not get deployed a simple demo web app in
>> JBoss 5.0.1. I would be very thankful if somebody could help me. I
>> show my confguration at first.
>>
>> My pom.xml with dependencies: http://paste.kde.org/185492/
>>
>> My JSF beans are simple. They use @Named, @ViewScoped and
>> @SessionScoped annotations. @SessionScoped is defined as
>> javax.enterprise.context.SessionScoped and @ViewScoped as an extension
>> ViewScopedExtension.java placed under
>> src/main/java/org/apache/webbeans/jsf/scopes. Here is it:
>> http://paste.kde.org/185504/
>>
>> I have an empty beans.xml below resources/META-INF and a text file
>> javax.enterprise.inject.spi.Extension below
>> resources/META-INF/services. The content of this text file is only one
>> line: org.apache.webbeans.jsf.scopes.ViewScopedExtension
>>
>> My web.xml has a listener
>> org.apache.webbeans.servlet.WebBeansConfigurationListener. Here is
>> this configuration: http://paste.kde.org/185510/
>>
>> Now, if I try to deploy this small web app, I get an exception that
>> "Initialization of the WebBeans container has failed". Here is the
>> entire log-file: http://paste.kde.org/185522/
>>
>> Do you have an idea what is wrong here? Missing dependencies or wrong
>> OWB config.? It works fine without OWB.
>>
>> Thanks a lot in advance for your replies!
>>
>> Oleg Varaksin
>>
>> Blog: http://ovaraksin.blogspot.com/
>
>
>
>
>
Mime
View raw message