openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kay Schenk <kay.sch...@gmail.com>
Subject Re: [ANNOUNCE] Availability of AOO-4.1.4 RC2
Date Tue, 22 Aug 2017 19:30:12 GMT


On 08/18/2017 01:08 PM, Rory O'Farrell wrote:
> On Fri, 18 Aug 2017 13:04:03 -0700
> Kay Schenk <kay.schenk@gmail.com> wrote:
> 
>> On Thu, Aug 17, 2017 at 2:59 PM, Rory O'Farrell <ofarrwrk@iol.ie> wrote:
>>
>>> On Thu, 17 Aug 2017 23:43:17 +0200
>>> Marcus <marcus.mail@wtnet.de> wrote:
>>>
>>>> Am 17.08.2017 um 23:14 schrieb Kay Schenk:
>>>>>
>>>>> On 08/14/2017 10:24 AM, Marcus wrote:
>>>>>> Am 14.08.2017 um 17:19 schrieb Jim Jagielski:
>>>>>>> Available for immediate testing are the source tarball and
>>>>>>> community builds of Apache OpenOffice 4.1.4-RC2.
>>>>>>>
>>>>>>> As noted, these are Release Candidates and are not official,
>>>>>>> GA releases, although based on testing, the could become so.
>>>>>>> So PLEASE test these out!
>>>>>>>
>>>>>>> You can find these gems at:
>>>>>>>
>>>>>>>       https://dist.apache.org/repos/dist/dev/openoffice/4.1.4-RC2/
>>>>>>
>>>>>> thanks a lot - also to Matthias - for providing these builds.
>>>>>>
>>>>>> I was impatient and have downloaded them already on the weekend.
The
>>>>>> following is what I've tested:
>>>>>>
>>>>>> - Windows 10
>>>>>> - Fedora 21 64-bit
>>>>>> - AOO414m2 (build 9785) rev 1804788 - en-US
>>>>>>
>>>>>> 1.
>>>>>>
>>>>>> Installation was fine without problems.
>>>>>>
>>>>>> 2.
>>>>>>
>>>>>> Randomly downloaded from Internet and then opened without problems
>>> [1]:
>>>>>>
>>>>>> 5 files with .doc and 5 .docx
>>>>>> 5 files with .xls and 5 .xlsx
>>>>>> 5 files with .ppt and 5 .pptx
>>>>>>
>>>>>> 3.
>>>>>>
>>>>>> Created documents, saved and opened them without problems:
>>>>>>
>>>>>> .odt, .ods, .odp
>>>>>> .doc, .xls, .ppt
>>>>>>
>>>>>> Then installed the langpack for "de" and opened the downloaded and
>>>>>> self-created files. Again without any problems [1].
>>>>>>
>>>>>> Is there anything else I should test?
>>>>>>
>>>>>> [1] Of course I've not checked that everything is displayed and
>>>>>> formatted correctly.
>>>>>>
>>>>>> Thanks
>>>>>>
>>>>>> Marcus
>>>>>
>>>>> On Linux-32, CentOS 6.9, I've done preliminary testing on my own docs,
>>>>> and a few sample docs I downloaded. I also verified that #i125147, and
>>>>> #i125762 were fixed. Mostly all good with my testing on Rev. 1804788
so
>>>>> far.
>>>>
>>>> great, thanks for testing and sharing the results.
>>>>
>>>>> I am not really much of an Impress/Powerpoint user and I did add a
>>>>> "task" issue for someone to take a look at:
>>>>>
>>>>> https://bz.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=127514
>>>>>
>>>>> that includes a link to a PPT file that includes both sound and video
>>>>> clips which didn't seem to do anything on my system. It could be my
>>>>> system setup though.
>>>>
>>>> A quick test on Linux (but 4.1.3) showed no video and sound. However,
>>>> it's always a difficult way to get this working on Linux. Will try it
>>>> with 4.1.4 on Windows and another Linux on the weekend.
>>>>
>>>> Marcus
>>>
>>> Using linux (Xubuntu) systems I could never get video to work in .odp
>>> presentations in 4.1.3 in any format, although the video file(s) would play
>>> properly using either Parole (the system video player) or VLC.  I have just
>>> tried an .mpg file in 4.1.4 RC2: no success ("Format not supported"
>>> message).
>>>
>>> As a workaround I insert hyperlinks to the target video file(s) with
>>> suitable parameters for full screen and exit after the video, which works
>>> well for my use of videos.  It would be good if proper video support could
>>> be got working in OO (possible target for 4.2.0?)
>>>
>>> I haven''t tried with sound files, but I expect the situation is similar.
>>>
>>
>> ​Thanks to you and Marcus for this information. I forgot to add that I
>> routinely install the Freedesktop "desktop interface". I'm sure it's some
>> sort of Linux environment settings that aren't be detected correctly.  ​
>>
>> And, if this is the case, on Linux, it is not unusual  that the default
>> locations get changed and/or the names themselves.​ When I get a moment, I
>> will investigate further.​
>>
>>
>>> --
>>> Rory O'Farrell <ofarrwrk@iol.ie>
> 
> I'm willing to test any interim versions you may need tested - I run Xubuntu 64 16.04.03.
> 

Continued testing and comments in the issue I created:
https://bz.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=127514

-- 
------------------------------------------
MzK

"Only the truth will save you now."
       -- Ensei Tankado, "Digital Fortress"

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org


Mime
View raw message