openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rory O'Farrell <ofarr...@iol.ie>
Subject Re: [ANNOUNCE] Availability of AOO-4.1.4 RC2
Date Thu, 17 Aug 2017 21:59:07 GMT
On Thu, 17 Aug 2017 23:43:17 +0200
Marcus <marcus.mail@wtnet.de> wrote:

> Am 17.08.2017 um 23:14 schrieb Kay Schenk:
> > 
> > On 08/14/2017 10:24 AM, Marcus wrote:
> >> Am 14.08.2017 um 17:19 schrieb Jim Jagielski:
> >>> Available for immediate testing are the source tarball and
> >>> community builds of Apache OpenOffice 4.1.4-RC2.
> >>>
> >>> As noted, these are Release Candidates and are not official,
> >>> GA releases, although based on testing, the could become so.
> >>> So PLEASE test these out!
> >>>
> >>> You can find these gems at:
> >>>
> >>>      https://dist.apache.org/repos/dist/dev/openoffice/4.1.4-RC2/
> >>
> >> thanks a lot - also to Matthias - for providing these builds.
> >>
> >> I was impatient and have downloaded them already on the weekend. The 
> >> following is what I've tested:
> >>
> >> - Windows 10
> >> - Fedora 21 64-bit
> >> - AOO414m2 (build 9785) rev 1804788 - en-US
> >>
> >> 1.
> >>
> >> Installation was fine without problems.
> >>
> >> 2.
> >>
> >> Randomly downloaded from Internet and then opened without problems [1]:
> >>
> >> 5 files with .doc and 5 .docx
> >> 5 files with .xls and 5 .xlsx
> >> 5 files with .ppt and 5 .pptx
> >>
> >> 3.
> >>
> >> Created documents, saved and opened them without problems:
> >>
> >> .odt, .ods, .odp
> >> .doc, .xls, .ppt
> >>
> >> Then installed the langpack for "de" and opened the downloaded and 
> >> self-created files. Again without any problems [1].
> >>
> >> Is there anything else I should test?
> >>
> >> [1] Of course I've not checked that everything is displayed and 
> >> formatted correctly.
> >>
> >> Thanks
> >>
> >> Marcus
> > 
> > On Linux-32, CentOS 6.9, I've done preliminary testing on my own docs, 
> > and a few sample docs I downloaded. I also verified that #i125147, and 
> > #i125762 were fixed. Mostly all good with my testing on Rev. 1804788 so 
> > far.
> 
> great, thanks for testing and sharing the results.
> 
> > I am not really much of an Impress/Powerpoint user and I did add a 
> > "task" issue for someone to take a look at:
> > 
> > https://bz.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=127514
> > 
> > that includes a link to a PPT file that includes both sound and video 
> > clips which didn't seem to do anything on my system. It could be my 
> > system setup though.
> 
> A quick test on Linux (but 4.1.3) showed no video and sound. However, 
> it's always a difficult way to get this working on Linux. Will try it 
> with 4.1.4 on Windows and another Linux on the weekend.
> 
> Marcus

Using linux (Xubuntu) systems I could never get video to work in .odp presentations in 4.1.3
in any format, although the video file(s) would play properly using either Parole (the system
video player) or VLC.  I have just tried an .mpg file in 4.1.4 RC2: no success ("Format not
supported" message). 

As a workaround I insert hyperlinks to the target video file(s) with suitable parameters for
full screen and exit after the video, which works well for my use of videos.  It would be
good if proper video support could be got working in OO (possible target for 4.2.0?)

I haven''t tried with sound files, but I expect the situation is similar.

-- 
Rory O'Farrell <ofarrwrk@iol.ie>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org


Mime
View raw message