openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Patricia Shanahan <p...@acm.org>
Subject Re: AOO debugging revamp
Date Mon, 30 Jan 2017 02:51:26 GMT


On 1/29/2017 5:59 PM, Damjan Jovanovic wrote:
> I am trying a Windows rebuild now. In the meanwhile, what debugger are
> you using? Can you debug any other modules, eg. vcl which uses gbuild,
> or sal which uses dmake?

I'm using Visual Studio Community 2013.

sal: Yes, at least the breakpoint stays red in the breakpoints display.
vcl: No, "No symbols have been loaded for this document".


>
> It's possible that Windows also needs gb_LinkTarget_LDFLAGS += -DEBUG to
> enable debugging, as per the "ifeq ($(gb_DEBUGLEVEL),2)" part of
> solenv/gbuild/platform/windows.mk <http://windows.mk>. If so, please try
> the attached patch which should do that.

I'll try it.


>
>
>
> On Sun, Jan 29, 2017 at 10:34 PM, Patricia Shanahan <pats@acm.org
> <mailto:pats@acm.org>> wrote:
>
>     On 1/25/2017 9:35 AM, Damjan Jovanovic wrote:
>
>         Hi
>
>         For a while I've noticed how gbuild modules don't have debug
>         symbols unless
>         built with the maximum debug level ("./configure --enable-debug"
>         globally
>         or "build debug=true" per module) which also produces oceans of log
>         messages we usually don't want.
>
>         In r1780246, I've finally changed debugging in gbuild to match
>         how dmake
>         works: --enable-symbols and --enable-crashdump now also add
>         debug symbols
>         to gbuild modules like they do to dmake modules, and the
>         --enable-symbols=small option is also implemented for GCC and
>         Clang (sorry
>         Windows developers, MSVC doesn't seem to have it). The only
>         extra benefit
>         of --enable-debug on top of this now, is that it disables compiler
>         optimizations - should we disable them for --enable-symbols too?
>
>         In r1780248 I've also made Java's .class files get full
>         debugging info
>         whenever C++ does.
>
>         This should vastly improve running AOO under a debugger, as we
>         get nice
>         line numbers and variable names for absolutely everything :-).
>
>
>     I compiled with the attached configure parameters, and breakpoints
>     are not working in main/sw/source/ui/app/docsh.cx
>     <http://docsh.cx>x, "No symbols have been loaded for this document".
>     What should I change?
>
>
>     ---------------------------------------------------------------------
>     To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
>     <mailto:dev-unsubscribe@openoffice.apache.org>
>     For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>     <mailto:dev-help@openoffice.apache.org>
>
>
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org


Mime
View raw message