openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jan i <j...@apache.org>
Subject Re: build breaker in solenv/bin/modules/install/logger.pm on ubuntu 12.04
Date Mon, 02 Dec 2013 08:23:23 GMT
On 2 December 2013 09:14, Andre Fischer <awf.aoo@gmail.com> wrote:

> On 01.12.2013 13:40, Efi wrote:
>
>>
>> On 11/30/2013 04:54 PM, jan i wrote:
>>
>>> Hi.
>>>
>>>
>>> It seems the latest changes in logger.pm leads to a buildbreaker in
>>> instset_native.
>>>
>>> svn tell that this file was updated today, but I am not good at perl, at
>>> I
>>> cannot see what the problem is.
>>>
>>> Output from build --all:
>>>
>>> ... using package from pool
>>> ... creating epm list file epm_gid_Module_Root.lst ...
>>> ... checking pool package ...
>>> Stack Trace:
>>> /share/opensource/aoo/trunk/main/solenv/bin/modules/
>>> installer/logger.pm:206in
>>> function installer::logger::Die
>>> /share/opensource/aoo/trunk/main/solenv/bin/modules/
>>> installer/logger.pm:189in
>>> function installer::logger::print
>>> /share/opensource/aoo/trunk/main/solenv/bin/modules/installer/
>>> packagepool.pm:172 in function installer::logger::printf
>>> /share/opensource/aoo/trunk/main/solenv/bin/modules/installer/
>>> packagepool.pm:667 in function
>>> installer::packagepool::compare_package_content
>>> /share/opensource/aoo/trunk/main/solenv/bin/make_installer.pl:930 in
>>> function installer::packagepool::package_is_up_to_date
>>> /share/opensource/aoo/trunk/main/solenv/bin/make_installer.pl:2140 in
>>> function main::MakeNonWindowsBuild
>>> newline at start of line at
>>> /share/opensource/aoo/trunk/main/solenv/bin/modules/installer/logger.pmline
>>> 738.
>>> dmake:  Error code 255, while making 'openoffice_en-US.rpm'
>>>
>>> 1 module(s):
>>>          instsetoo_native
>>>
>>>
>>> any advice ?
>>>
>>>
> Yes, can you try this patch?
> https://issues.apache.org/ooo/attachment.cgi?id=82021&action=diff
>
> I will commit this patch later this day unless I hear that it does not
> work (no, this not meant as a thread :-)
>

I will try the patch a bit later today.

>
> Alternatively, or additionally, can you tell me how you build?  The
> offending code is not triggered by our build bot builds nor by my local
> builds.  It is good that you found this, I would like to be able to
> reproduce it.
>

Environment: Ubuntu 12.04 (server) standard installation
./configure --with-jdk-home=/usr/lib/jvm/java-6-openjdk \
            --with-dmake-url=
http://dmake.apache-extras.org.codespot.com/files/dmake-4.12.tar.bz2 \
            --with-epm-url=
http://www.msweet.org/files/project2/epm-3.7-source.tar.gz \
            --enable-verbose \
            --enable-category-b \
            --enable-opengl \
            --enable-dbus \
            --enable-gstreamer \
            --enable-bundled-dictionaries \
            --with-lang="da en-US es" \
            --with-package-format="rpm deb" \
            --with-vendor="jani local build"


I hope that helps. As you know I build very often, and this problem came
with the latest "svn up" on trunk.

thanks in advance for your patch.
rgds
jan I.


>
> -Andre
>
>  rgds
>>> jan I.
>>>
>>>  I am getting a pretty similar error to yours , I use ubuntu 12.04 as
>> well and I get the error:
>>
>> ERROR: ERROR: More than one new package in directory
>> /home/efi/AOO/aoo-trunk/main/instsetoo_native/unxlngi6.pro/
>> Apache_OpenOffice/deb/install/en-US_inprogress/DEBS (
>> /home/efi/AOO/aoo-trunk/main/instsetoo_native/unxlngi6.pro/
>> Apache_OpenOffice/deb/install/en-US_inprogress/DEBS/
>> openoffice-en-us-writer-4.1.0-1-linux-3.8-intel/home/efi/AOO/aoo-trunk/main/
>> instsetoo_native/unxlngi6.pro/Apache_OpenOffice/deb/install/
>> en-US_inprogress/DEBS/openoffice-en-us-writer-4.1.0-1-linux-3.8-intel.deb)
>>
>> in function: determine_new_packagename (packagepool)
>> **************************************************
>> stopping log at Sun Dec  1 14:23:20 2013
>> dmake:  Error code 255, while making 'openoffice_en-US.deb'
>>
>> 1 module(s):
>>     instsetoo_native
>> need(s) to be rebuilt
>>
>> Reason(s):
>>
>> ERROR: error 65280 occurred while making /home/efi/AOO/aoo-trunk/main/
>> instsetoo_native/util
>>
>> here is the response I got for mine:
>> "This seems very similar to the problem reported by Jan a few minutes
>> after you wrote. If that is the problem, the culprit is revision 1546570
>> and is not fixed yet, but you can go to your "aoo-trunk" directory and get
>> an earlier revision to check that you can build it successfully. Something
>> like: "svn up -r 1546569", then reconfigure and rebuild."
>>
>> You suspect the file logger.pm is causing the error so I moved to
>> different revisions, specifically the 1546569, 1546568, 1545947 , and
>> 1538529 that is the revision when the logger.pm last changed before the
>> 1546570,when the logger.pm was updated.
>>
>> Sadly none of them did the trick and I kept getting the same error. I am
>> not sure it is the same as yours but it seems pretty close. Maybe trying a
>> revision before the change would work for you.
>>
>> Regards
>> Efi.
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
>> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>>
>>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message