openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From janI <j...@apache.org>
Subject Re: Forums down (SQL error: Too many connections [1040])
Date Wed, 07 Aug 2013 18:35:30 GMT
On 7 August 2013 17:28, Ricardo Berlasso <rgb.mldc@gmail.com> wrote:

> 2013/8/7 FR web forum <oooforum@free.fr>
>
> > I pull up this issue.
> > The error occurs again since two weeks.
> >
> >
> Today, forums alternate between error 1040 and being slower than a snail.
> It is not possible to access them right now.
>
I think you have some fast snails in your area :-)

At least the vm itself seems relative ok now.

However, I can see that there has been mysql problems earlier, seems to be
the old problem, that httpd tries to grap more connections than available.

This time I could also see that the mysql buffer spaces had been pretty
full, without knowing the forum software, I would say that some of the
tables should be converted to innodb. We did that on mwiki, and that change
alone allowed mysql to handle a lot more parallel select statements (60-70%
of the total).

In general the configs are ok for normal daily traffic but cannot handle
peak situations.

Rgds
jan I.


>
> Regards
> Ricardo
>
>
>
> > >For interested look at:
> >
> > >INFRA-6097 which request mysql optimization and
> > >INFRA-6098 which request httpd/ats/php optimization
> >
> > >They are assigned to me, but when I do it, I need somebody to help
> > >test...any volunteers ?
> >
> >
> > ---------------------------------------------------------------------
> > To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
> > For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message