openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kazunari Hirano <khir...@gmail.com>
Subject Re: Forums down (SQL error: Too many connections [1040])
Date Thu, 08 Aug 2013 11:22:11 GMT
Hi,
http://forum.openoffice.org/ja/forum/ is still getting the error.
Not fixed yet?

Thanks,
khirano


On Thu, Aug 8, 2013 at 4:35 AM, janI <jani@apache.org> wrote:

> On 7 August 2013 21:14, Raphael Bircher <r.bircher@gmx.ch> wrote:
>
> > Am 07.08.13 21:04, schrieb Rory O'Farrell:
> >
> >  On Wed, 7 Aug 2013 20:35:30 +0200
> >> janI <jani@apache.org> wrote:
> >>
> >>  On 7 August 2013 17:28, Ricardo Berlasso <rgb.mldc@gmail.com> wrote:
> >>>
> >>>  2013/8/7 FR web forum <oooforum@free.fr>
> >>>>
> >>>>  I pull up this issue.
> >>>>> The error occurs again since two weeks.
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>  Today, forums alternate between error 1040 and being slower than
a
> >>>> snail.
> >>>> It is not possible to access them right now.
> >>>>
> >>>>  I think you have some fast snails in your area :-)
> >>>
> >>> At least the vm itself seems relative ok now.
> >>>
> >>> However, I can see that there has been mysql problems earlier, seems to
> >>> be
> >>> the old problem, that httpd tries to grap more connections than
> >>> available.
> >>>
> >>> This time I could also see that the mysql buffer spaces had been pretty
> >>> full, without knowing the forum software, I would say that some of the
> >>> tables should be converted to innodb. We did that on mwiki, and that
> >>> change
> >>> alone allowed mysql to handle a lot more parallel select statements
> >>> (60-70%
> >>> of the total).
> >>>
> >>> In general the configs are ok for normal daily traffic but cannot
> handle
> >>> peak situations.
> >>>
> >>> Rgds
> >>> jan I.
> >>>
> >>>
> >>>  Regards
> >>>> Ricardo
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>  For interested look at:
> >>>>>> INFRA-6097 which request mysql optimization and
> >>>>>> INFRA-6098 which request httpd/ats/php optimization
> >>>>>> They are assigned to me, but when I do it, I need somebody to
help
> >>>>>> test...any volunteers ?
> >>>>>>
> >>>>> Just before one outage of the forum today there were 150 users
> online,
> >> which is a long way short of the maximum logged of 294. An interesting
> >> thing I have noted is that it is often slow, leading to an error 10040
> at
> >> about 0930 UTC+1; this happens quite regularly.
> >>
> >>  Maybe this is the backup. Bugzilla has the same behavure at the same
> > time. Or ASF Server simply don't like morning ;-)
> >
>
> good tip to the forum adminidtrator, backup script start at 6:46 UTC, with
> a sqldump, then generating/encrypting backup files and finally rsync to the
> backup server. This costs some cpu cycles and takes memory. This can cause
> a simualted peak situation, when some users (30-40) at the same time are
> quite active then the vm will have a problem.
>
>
> rgds
> jan I.
>
>
> >
> > Greetings Raphael
> >
> >
> > ------------------------------**------------------------------**---------
> > To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.**apache.org<
> dev-unsubscribe@openoffice.apache.org>
> > For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
> >
> >
>



-- 
khirano@apache.org
Apache OpenOffice
http://openoffice.apache.org

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message