openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From RGB ES <rgb.m...@gmail.com>
Subject RegExp do not work when "Format" is selected
Date Sat, 12 Jan 2013 17:42:32 GMT
Some trouble with the new RegExp engine in Writer. Forum discussion:
http://forum.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=7&t=58510

On Writer, when you do a S&R you can use regular expressions or set a
format (Format button on "More options") but it seems you cannot do both at
the same time

https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=121482

This is a quite strange bug. Suppose you have a text with parts on italic,
and you need to search for those parts and "tag" them. On previous versions
it was possible to search for .* selecting "Italics" and replace by
<i>&</i>, for example, but if you try this on 3.4.1 or the latests builds
from trunk the "match" goes beyond the formatted text up to the end of the
paragraph.

If you left the Search box empty but set the format, the search find only
the italic text... but then you cannot use the Replace box (you obtain
<i>&</i>, not the original text, tagged).

If you use

[:alpha:]*
\w*
...

the S&R operation will work... but only with single words: no spaces, no
punctuation signs, and for the first one no numbers will be selected (which
is correct, but that do not solve the original problem)... so the last test
is to use

[:any:]*

expression that will fail in the same way .* fails: selecting from the
first italic character up to the end of the paragraph.

I do not remember this problem on 3.4.0.

Regards
Ricardo

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message