openmeetings-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rene' Rosenbaum <r...@meecoda.de>
Subject Problems with installation / How to completely remove OM
Date Fri, 11 Jan 2013 16:01:37 GMT
Hi all,
following one of the recent installation how-tos for OM2 
(https://cwiki.apache.org/OPENMEETINGS/tutorials-related-to-openmeetings.data/Installing%20OM2.x%20On%20Debian64%20-%20Headless.pdf),

I encountered some problems which I can't solve myself (and for which I 
haven't found a solution in the net). Let me first state the context, 
then what I did:

OS: Debian  6.0.6
OM: apache-openmeetings-incubating-2.0.0.r1361497-14-07-2012_1108.tar.gz 
<http://www.apache.org/dyn/closer.cgi/incubator/openmeetings/2.0-incubating/apache-openmeetings-incubating-2.0.0.r1361497-14-07-2012_1108.tar.gz>

(pre-compiled)

What I did:
- Downloaded, compiled, and installed all of the libraries and programs 
extending the functionality of OM (e.g., SWF, FFMpeg, etc.)
- Downloaded and configured red5 with mySQL support as described
- started red5 without any problems
- installed openmeetings without any (visible) problems (installation 
successful)
- started the application via the link shown on "installation 
successful" page (or http://localhost:5080/openmeetings/)
- Problem: the application loads forever, and I never reach the 
login-dialog, no db tables where created in OM db

Tried problem solutions
1. in my initial configuration I forgot to set the right 
(mysql-)persistence-file, so I stopped red5 -> set the right file and 
permissions -> started red5
-> db tables where created, but the problem persisted. Now I got the 
message that "OpenMeetings - Loading ... The server is not yet 
completely initialized. ...".

2. I tried to re-install OM by:
- deleting all created tables from the db
-> I got the message that "OpenMeetings - Loading ... The server is not 
yet completely initialized. ...". No db-tables, after another try to 
call install page, were created

3. I tried to re-install OM by:
- using a novel red5 directory (thought the old one got modified by 
installation)
-> I got the message that "OpenMeetings - Loading ... The server is not 
yet completely initialized. ...". No db-tables, after another try to 
call install page, were created

Hmmm, that's where I'm stuck right now!

In case you don't have a clue what the problem might be, as a first 
step, it would be extremely helpful to know how to completely remove the 
previous installation. Then, I can try to re-install using the correct 
persistence file right away. Maybe, that the issue, but I can't check.

Any help is highly appreciated!

A good one to the group,
Rene'
-- 

~~~~~~~
*Dr.-Ing. Rene' Rosenbaum
meeCoda*  IT-Consulting and Services
  ~: Neue Reihe 15, 18182 Goorstorf, Germany
  #: ++49-(0)-1781408041
  @:info@meecoda.de  <mailto:info@meecoda.de>
//:www.meecoda.de  <http://www.meecoda.de>
~~~~~~~~~~~~~~ +++ ~~~~~~~~~~~~~~~~


Mime
View raw message