openjpa-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rick Curtis <curti...@gmail.com>
Subject Re: Suddenly byte-array returns NULL
Date Wed, 01 Jun 2011 14:54:28 GMT
Walter -

So this worked at some point, but now you can't get it working on 2.1 and
1.2? Perhaps you could try a different version of Derby?

If all else fails, can you come up with a unit test for this issue?

On Wed, Jun 1, 2011 at 2:21 AM, Walter Rogura <mist@sudus.eu> wrote:

> Dear All,
>
> did anyone experiences the same problem? Or does anyone have a slight
> idea where the problem is?
>
> Please let me know if I should provide you with further information?
>
> Thanks,
> Walter
>
> On Sun, 2011-05-29 at 12:51 +1000, Walter Rugora wrote:
> > Dear Rick,
> >
> > Thanks for your response!!
> >
> > It is OpenJPA 2.1 and derby version 10.3.2.1 (comes with javadb on
> > Ubuntu). But I have to admit that the project was running on OpenJPA
> > 1.2.x once and that a different derby version was used as well.
> > I now did a consistency check against all tables with derby ij, as well
> > I compressed them all ... all good.
> > Unfortunately I cannot recall if the image-field issue appeared as soon
> > as I swap OpenJPA version or database. But I just tried it with OpenJPA
> > 1.2 again and NULL is still returned for the image. Beside the image
> > member of that entity class I have other members and they all get read
> > out properly.
> >
> > Appreciate any kind of help!!
> >
> > Thanks,
> > Walter
> >
> > On Sat, 2011-05-28 at 07:10 -0500, Rick Curtis wrote:
> > > What version of OpenJPA and what DB are you running against?
> > >
> > > On Sat, May 28, 2011 at 5:40 AM, Walter Rugora <mist@sudus.eu> wrote:
> > >
> > > > Hi there,
> > > >
> > > > so far I never had issues to read out of an array of bytes to display
> an
> > > > image. Within the entity class the image field is specified as:
> > > >    @Lob
> > > >    private byte[] image;
> > > >
> > > > I read and write an image via:
> > > > public Image getImage() {
> > > >        Data.EM.refresh(this);
> > > >        InputStream in = new ByteArrayInputStream(this.image);
> > > >        BufferedImage bu = null;
> > > >        try {
> > > >            bu = javax.imageio.ImageIO.read(in);
> > > >        } catch (Exception e) {
> > > >        }
> > > >
> > > >        return bu;
> > > >    }
> > > >
> > > >    public void setImage(Image image) {
> > > >        try {
> > > >            BufferedImage bu = new BufferedImage(image.getWidth(null),
> > > > image.getHeight(null), BufferedImage.TYPE_INT_RGB);
> > > >            Graphics2D g2 = bu.createGraphics();
> > > >            g2.drawImage(image, 0, 0, null);
> > > >            ByteArrayOutputStream baos = new ByteArrayOutputStream();
> > > >            ImageIO.write(bu, "png", baos);
> > > >            this.image = baos.toByteArray();
> > > >            baos.close();
> > > >        } catch (IOException ex) {
> > > >
> > > > Logger.getLogger(Imagereference.class.getName()).log(Level.SEVERE,
> null,
> > > > ex);
> > > >        }
> > > >    }
> > > >
> > > > What is disturbing is that I suddenly cannot read the image from the
> > > > derby database via OpenJPA. What I get in return as soon as I invoke
> > > > getImage is an exception (Exception in thread "AWT-EventQueue-0"
> > > > java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 0, Size: 0). When
> debugging
> > > > it shows that getImage (this.image is NULL) returns Null. However,
> when
> > > > I read out the data of the image column in the database table it is
> > > > clearly not null but filled with an array of bytes. Btw. all other
> > > > fields can be accessed without any problem via OpenJPA.
> > > >
> > > > Did someone experienced a similar problem?
> > > >
> > > > Thanks,
> > > > Walter
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
>


-- 
*Rick Curtis*

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message