openjpa-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Michael Dick <michael.d.d...@gmail.com>
Subject Re: strange JPA Enhance stack
Date Tue, 19 May 2009 12:53:23 GMT
Hi Marc,

Sounds like an unchecked exception thrown by Serp and we could be a bit
friendlier about how we handle it. At least dumping the classname that we're
trying to load would help. Adding a try / catch might be helpful. Which
version of OpenJPA are you using?

My guess is that it is OpenJDK related and the compiled class is not
matching Serp's expectation. I haven't seen this exception before though and
I can't tell you why you're getting it.

-mike

On Tue, May 19, 2009 at 3:46 AM, Marc Logemann <li@logemann.org> wrote:

> David,
>
> no, have not done this. Its quite a hughe effort to create a project from
> scratch and deploy it to SCM and configure TeamCity to "compile/test" it. I
> still think its not a library issue because i use ivy within ANT and the
> build system resolves libs the same way as its done on each developer
> machine. The stack doesnt look like a missing lib to me. And its definitely
> also not an ANT issue because i am using the same ANT Target on the dev
> machines.
>
> I hoped somebody who developed the enhancer can tell something about the
> stack. I mean something like "this problem can only occur under this or that
> condition".
>
> In any way... do we agree that an IllegalArgumentException in SERP shouldnt
> be the first Exception on the stack ? I definitely would expect an Enhancer
> Exception saying whats wrong on an upper level. Something like "Enhancement
> failed on Class X" or something. The root cause would be of course the SERP
> exception.
>
> ---
> regards
> Marc Logemann
> http://www.logemann.org
> http://www.logentis.de
>
>
>
>
> Am 18.05.2009 um 16:29 schrieb Rick Curtis:
>
>
>
>> -Marc
>>
>> Any luck with the suggestion that David made?
>>
>>
>> David Beer-2 wrote:
>>
>>>
>>> On Sat, 16 May 2009 15:32:36 +0200
>>> Marc Logemann <li@logemann.org> wrote:
>>>
>>> Hi Marc
>>>
>>> Can't seem that it is OpenJDK 6 related as I use it here for both my
>>> development and continous build system (hudson under tomcat).
>>>
>>> Are you using Ant or Maven with the build process. I have seen on lists
>>> that this can sometimes be a problem. Can you create a small project
>>> which has say just one class to enhance and see if that works through
>>> you build system. I am thinking that it may be a classpath or library
>>> problem.
>>>
>>> David
>>>
>>>
>>>
>> --
>> View this message in context:
>> http://n2.nabble.com/strange-JPA-Enhance-stack-tp2912505p2933425.html
>> Sent from the OpenJPA Users mailing list archive at Nabble.com.
>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message