openjpa-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From ashish paliwal <ashishpaliwal....@gmail.com>
Subject Re: Problems in setting up the work enviroment.
Date Wed, 22 Apr 2009 06:55:41 GMT
Hi,

Thanks guys, I got my build succesful with ant but now I am stuck with
another (silly) problem. After build succesful when I am trying to run
the program it is not able to find the Persistence class file. Is
there some specific way in which I got to run the file. The error that
I received is as follows:

E:\apache-openjpa-1.2.1\examples>cd hellojpa

E:\apache-openjpa-1.2.1\examples\hellojpa>ant
Buildfile: build.xml

pre-compile:

compile:

run:
     [java] 4782  hellojpa  TRACE  [main] openjpa.jdbc.SQL - <t 16322634, conn 2
7041558> executing prepstmnt 26426059 INSERT INTO Message (id, created, message)
 VALUES (?, ?, ?) [params=(long) 1240383110078, (Timestamp) 2009-04-22 12:21:50.
078, (String) Hello Persistence!]
     [java] 4844  hellojpa  TRACE  [main] openjpa.jdbc.SQL - <t 16322634, conn 2
7041558> [62 ms] spent
     [java] 5578  hellojpa  TRACE  [main] openjpa.jdbc.SQL - <t 16322634, conn 2
7695009> executing prepstmnt 19407197 SELECT t0.id, t0.created, t0.message FROM
Message t0
     [java] 5578  hellojpa  TRACE  [main] openjpa.jdbc.SQL - <t 16322634, conn 2
7695009> [0 ms] spent
     [java] Hello Persistence! (created on: Wed Apr 22 12:14:29 IST 2009)
     [java] Hello Persistence! (created on: Wed Apr 22 12:18:38 IST 2009)
     [java] Hello Persistence! (created on: Wed Apr 22 12:21:50 IST 2009)

BUILD SUCCESSFUL
Total time: 7 seconds
E:\apache-openjpa-1.2.1\examples\hellojpa>cd..

E:\apache-openjpa-1.2.1\examples>java hellojpa.Main
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: javax/persistence/Per
sistence
        at hellojpa.Main.main(Main.java:36)

E:\apache-openjpa-1.2.1\examples>


Can someone please tell me what is the problem and where I am going wrong ?


thanks




On Wed, Apr 22, 2009 at 12:53 AM, Michael Dick <michael.d.dick@gmail.com> wrote:
> Hi Ashish,
>
> It looks like the Apache parent pom is corrupted. Could you try removing the
> C:\Documents and Settings\ashish\.m2\reposi
> tory\org\apache\apache\4\ directory and re-running your maven build?
>
> Here's what I'm keying off of :
>
> Caused by: org.apache.maven.project.
> InvalidProjectModelException: Not a v4.0.0 POM. for project
> org.apache:apache at C:\Documents and
> Settings\ashish\.m2\repository\org\apache\apache\4\apache-4.pom
>
>
> I've never used conf.xml though, have you tried running the build without
> it?
>
> Just my two cents. Paul's suggestion of running the samples will also help
> to determine the root cause.
>
> -mike
>
>
> On Tue, Apr 21, 2009 at 12:56 PM, Paul Copeland <tech@jotobjects.com> wrote:
>
>> Can you get it to work without Maven and without Eclipse first?  You should
>> be able to (1) download OpenJPA 1.2.1, (2) cd to examples/hellojpa, (3) type
>> "ant"
>>
>> That should be all you have to do.  If that does not end in "BUILD
>> SUCCESSFUL" please send the output to this list.
>>
>> Once you have that much working you can have "fun" with Maven and Eclipse
>> ;-)
>>
>> - Paul
>>
>>
>> On 4/21/2009 10:32 AM, ashish paliwal wrote:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> Do I need to make any changes in my conf.xml file for maven. I have
>>> already specified the proxy settings there. I am stuck with this
>>> problem for a while now and not able to figure what is the problem.
>>> Can anyone please suggest what is the problem or any changes that I
>>> need to make in either Pom.xml or conf.xml to build my project.
>>>
>>> thanks
>>>
>>> On Tue, Apr 21, 2009 at 3:58 PM, ashish paliwal
>>> <ashishpaliwal.bit@gmail.com> wrote:
>>>
>>>
>>>> Hi,
>>>>
>>>> I downloaded the source code from the site and was trying to build it.
>>>> While giving the command mvn install, my build fails because it says
>>>> that "might not be this projects POM". Do I need to change the POM.xml
>>>> file or run mvn install from somewhere else first.
>>>> My stack trace is attached here with.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> E:\gsoc\openjpa>mvn install
>>>> [INFO] Scanning for projects...
>>>> [INFO]
>>>> ------------------------------------------------------------------------
>>>> [ERROR] FATAL ERROR
>>>> [INFO]
>>>> ------------------------------------------------------------------------
>>>> [INFO] Error building POM (may not be this project's POM).
>>>>
>>>>
>>>> Project ID: org.apache.openjpa:openjpa-parent:pom:2.0.0-SNAPSHOT
>>>>
>>>> Reason: Cannot find parent: org.apache:apache for project:
>>>> org.apache.openjpa:op
>>>> enjpa-parent:pom:2.0.0-SNAPSHOT for project
>>>> org.apache.openjpa:openjpa-parent:po
>>>> m:2.0.0-SNAPSHOT
>>>>
>>>>
>>>> [INFO]
>>>> ------------------------------------------------------------------------
>>>> [INFO] Trace
>>>> org.apache.maven.reactor.MavenExecutionException: Cannot find parent:
>>>> org.apache
>>>> :apache for project: org.apache.openjpa:openjpa-parent:pom:2.0.0-SNAPSHOT
>>>> for pr
>>>> oject org.apache.openjpa:openjpa-parent:pom:2.0.0-SNAPSHOT
>>>>       at org.apache.maven.DefaultMaven.getProjects(DefaultMaven.java:432)
>>>>       at org.apache.maven.DefaultMaven.doExecute(DefaultMaven.java:300)
>>>>       at org.apache.maven.DefaultMaven.execute(DefaultMaven.java:137)
>>>>       at org.apache.maven.cli.MavenCli.main(MavenCli.java:356)
>>>>       at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>>>>       at
>>>> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.
>>>> java:39)
>>>>       at
>>>> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAcces
>>>> sorImpl.java:25)
>>>>       at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
>>>>       at
>>>> org.codehaus.classworlds.Launcher.launchEnhanced(Launcher.java:315)
>>>>       at org.codehaus.classworlds.Launcher.launch(Launcher.java:255)
>>>>       at
>>>> org.codehaus.classworlds.Launcher.mainWithExitCode(Launcher.java:430)
>>>>
>>>>       at org.codehaus.classworlds.Launcher.main(Launcher.java:375)
>>>> Caused by: org.apache.maven.project.ProjectBuildingException: Cannot find
>>>> parent
>>>> : org.apache:apache for project:
>>>> org.apache.openjpa:openjpa-parent:pom:2.0.0-SNA
>>>> PSHOT for project org.apache.openjpa:openjpa-parent:pom:2.0.0-SNAPSHOT
>>>>       at
>>>> org.apache.maven.project.DefaultMavenProjectBuilder.assembleLineage(D
>>>> efaultMavenProjectBuilder.java:1398)
>>>>       at
>>>> org.apache.maven.project.DefaultMavenProjectBuilder.buildInternal(Def
>>>> aultMavenProjectBuilder.java:823)
>>>>       at
>>>> org.apache.maven.project.DefaultMavenProjectBuilder.buildFromSourceFi
>>>> leInternal(DefaultMavenProjectBuilder.java:508)
>>>>       at
>>>> org.apache.maven.project.DefaultMavenProjectBuilder.build(DefaultMave
>>>> nProjectBuilder.java:200)
>>>>       at org.apache.maven.DefaultMaven.getProject(DefaultMaven.java:632)
>>>>       at
>>>> org.apache.maven.DefaultMaven.collectProjects(DefaultMaven.java:515)
>>>>       at org.apache.maven.DefaultMaven.getProjects(DefaultMaven.java:419)
>>>>       ... 11 more
>>>> Caused by: org.apache.maven.project.InvalidProjectModelException: Not a
>>>> v4.0.0 P
>>>> OM. for project org.apache:apache at C:\Documents and
>>>> Settings\ashish\.m2\reposi
>>>> tory\org\apache\apache\4\apache-4.pom
>>>>       at
>>>> org.apache.maven.project.DefaultMavenProjectBuilder.readModel(Default
>>>> MavenProjectBuilder.java:1609)
>>>>       at
>>>> org.apache.maven.project.DefaultMavenProjectBuilder.readModel(Default
>>>> MavenProjectBuilder.java:1581)
>>>>       at
>>>> org.apache.maven.project.DefaultMavenProjectBuilder.findModelFromRepo
>>>> sitory(DefaultMavenProjectBuilder.java:562)
>>>>       at
>>>> org.apache.maven.project.DefaultMavenProjectBuilder.assembleLineage(D
>>>> efaultMavenProjectBuilder.java:1394)
>>>>       ... 17 more
>>>> [INFO]
>>>> ------------------------------------------------------------------------
>>>> [INFO] Total time: < 1 second
>>>> [INFO] Finished at: Tue Apr 21 15:54:24 IST 2009
>>>> [INFO] Final Memory: 1M/2M
>>>> [INFO]
>>>> ------------------------------------------------------------------------
>>>> E:\gsoc\openjpa>
>>>>
>>>> On Tue, Apr 21, 2009 at 12:51 PM, Pinaki Poddar <ppoddar@apache.org>
>>>> wrote:
>>>>
>>>>
>>>>> Hi,
>>>>>  Check out the source code [1]
>>>>>  Follow the instructions [2] to build.
>>>>>
>>>>>  If you encounter difficulty, post with stack trace/build log
>>>>>
>>>>> [1] http://openjpa.apache.org/source-code.html
>>>>> [2] http://openjpa.apache.org/building-openjpa.html
>>>>>
>>>>>
>>>>> ashishpaliwal wrote:
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Hello,
>>>>>>
>>>>>> I am new GSOC guy and I will be working on the Slice module. I was
>>>>>> trying to set up my development environment and downloaded the 1.2.1
>>>>>> release for the same. I was trying to compile the hellojpa program
>>>>>> given in example folder but it is not able to find javax.persistence
>>>>>> package. Actually there is no persistence package in my standard
java
>>>>>> distribution.
>>>>>> Can someone please tell me how to sort out this problem. Also is
there
>>>>>> some eclipse plugin to work with OpenJPA.
>>>>>> Being new to this type of work environment, I might be asking lot
of
>>>>>> stupid questions at first, so please bear with me.
>>>>>>
>>>>>> thanks and regards
>>>>>>
>>>>>> --
>>>>>> Ashish Paliwal
>>>>>> Mobile : 9305128367
>>>>>> IIT Kanpur
>>>>>> India
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> -----
>>>>> Pinaki Poddar                      http://ppoddar.blogspot.com/
>>>>>
>>>>> http://www.linkedin.com/in/pinakipoddar
>>>>> OpenJPA PMC Member/Committer
>>>>> JPA Expert Group Member
>>>>> --
>>>>> View this message in context:
>>>>> http://n2.nabble.com/Problems-in-setting-up-the-work-enviroment.-tp2668172p2668421.html
>>>>> Sent from the OpenJPA Users mailing list archive at Nabble.com.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>> thanks
>>>>
>>>> --
>>>> Ashish Paliwal
>>>> Mobile : 9305128367
>>>> IIT Kanpur
>>>> India
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>



-- 
Ashish Paliwal
Mobile : 9305128367
IIT Kanpur
India

Mime
View raw message