openjpa-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Donald Woods (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Created: (OPENJPA-1590) Agent enhancer doesn't work with Tomcat
Date Mon, 22 Mar 2010 12:39:27 GMT
Agent enhancer doesn't work with Tomcat
---------------------------------------

                 Key: OPENJPA-1590
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/OPENJPA-1590
             Project: OpenJPA
          Issue Type: Bug
          Components: integration, UnenhancedClasses
    Affects Versions: 2.0.0-M3
            Reporter: Jeremy Bauer


Originally reported as OPENJPA-1410 - Class linkage exception when creating an EMF with OpenJPA
M3

Experimentation and a quick search for similar issues is showing that use of the OpenJPA's
agent enhancer with Tomcat never worked?!? The agent gets tied to the base class loader and
enhances classes available to that loader at startup. Each app has their own lazily instantiated
class loader. Enhancement has already taken place by the time those loaders get instantiated.
This looked like a regression, but it it is actually a separate and much larger issue than
the one raised in this JIRA. I will not pursue that issue at this time. 

Please verify that you no longer see the original problem/exception with latest 2.0 build.
If you were relying on runtime enhancement you will need to re-enable it by specifying:
<property name="openjpa.RuntimeUnenhancedClasses" value="supported"/>

A more recommended solution is to enhance your entities at build time and set -
<property name="openjpa.DynamicEnhancementAgent" value="false"/>
<property name="openjpa.RuntimeUnenhancedClasses" value="unsupported"/> 


-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message