openjpa-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Pinaki Poddar (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Updated: (OPENJPA-786) slices documentation needs to mention requirement for global username/password
Date Sat, 20 Dec 2008 06:47:44 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/OPENJPA-786?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Pinaki Poddar updated OPENJPA-786:
----------------------------------

    Component/s:     (was: docs)
                 slice

> slices documentation needs to mention requirement for global username/password
> ------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: OPENJPA-786
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/OPENJPA-786
>             Project: OpenJPA
>          Issue Type: Bug
>          Components: slice
>    Affects Versions: 2.0.0
>            Reporter: Fernando
>
> Reading the Slices documentation, it looks like you should be able to configure a UserName/Password
for each slice, but in reality it doesn't support that.  It only supports one UserName/Password
globally:
> So you can't do:
> > openjpa.slice.Slice1.ConnectionPassword=########
> > openjpa.slice.Slice1.ConnectionUserName=dbuser_protrade
> > openjpa.slice.Slice2.ConnectionPassword=########
> > openjpa.slice.Slice2.ConnectionUserName=dbuser_protrade
> You can only do:
> > openjpa.slice.ConnectionPassword=########
> > openjpa.slice.ConnectionUserName=dbuser_protrade
> So.. it looks like slices does not support a username/password per slice.  It requires
a global username/password.  And the documentation doesn't make it clear at all.  You might
want to review that section again.  And make it really clear that you HAVE to define global
username/password.
> Fernando Padilla wrote:
> > So starting to walk through all the logs, it looks like username and password are
null??  The log is below, saying mysql is not getting a username/password.  But I am properly
setting the configuration for each slice:
> >
> > openjpa.slice.Slice1.ConnectionPassword=########
> > openjpa.slice.Slice1.ConnectionUserName=dbuser_protrade
> >
> >
> > But combing through the logs, it looks like the properties that it runs with (it
gets logged by openjpa for some reason) do not contain proper database information.  If you
look for "Properties:", you'll see two of them.  The first one loads up a normal non-slice
database.  The second loads up the slices.  The Properties for the first one has ConnectionURL,
ConnectionUserName, ConnectionPassword, while the one for slices does not.
> >
> > So I'm close to figuring out what's wrong.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message