openjpa-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Patrick Linskey" <plins...@gmail.com>
Subject Re: java.lang.ClassNotFoundException
Date Tue, 01 May 2007 06:46:58 GMT
Hi,

>      [java] FATAL ERROR in native method: processing of -javaagent failed
>      [java] at sun.instrument.InstrumentationImpl.loadClassAndCallPremain(
> InstrumentationImpl.java:165)
>      [java] Exception in thread "main"

It looks like the root cause of the error is being consumed by ant. Do
you get more exceptions by running 'ant -e' instead of just 'ant'? The
'-e' option will tell ant to log errors more verbosely.

Also, it looks like an error is happening while running the OpenJPA
pre-processor on your classes. What happens if you run the
pre-processor before running your java command, rather than via the
-javaagent flag? To do this, run 'java
org.apache.openjpa.enhance.PCEnhancer' with your
META-INF/persistence.xml in the classpath, or specifying the file on
the command line with the '-properties' flag.

-Patrick

On 4/30/07, Philippe Alexis <philippe.alexis@gmail.com> wrote:
> Hello Everyone,
>
> Here's what I'm getting when I follow the 5min quick start guide strictly,
> under both Eclipse 3.1.1 and 3.2,
> and under Ant on Cygwin:
>
> =================================================================================
> Buildfile: D:\Programming\Java\openjpa-
> project-0.9.7-incubating\examples\hellojpa\build.xml
> compile:
> run:
>      [java] java.lang.ClassNotFoundException: D:\Programming\Java\openjpa-
> project-0.9.7-incubating\openjpa-0.9.7-incubating.jar
>      [java] at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:200)
>      [java] at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>      [java] at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188)
>      [java] at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:290)
>      [java] at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:279)
>      [java] at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:236)
>      [java] FATAL ERROR in native method: processing of -javaagent failed
>      [java] at sun.instrument.InstrumentationImpl.loadClassAndCallPremain(
> InstrumentationImpl.java:165)
>      [java] Exception in thread "main"
>
> BUILD FAILED
> D:\Programming\Java\openjpa-project-0.9.7-incubating\examples\build.xml:67:Java
> returned: 1
>
> Total time: 1 second
> =================================================================================
>
>
> I'm not sure what I'm doing wrong. I'm stuck in the starting block here. How
> do you guys do it?
>
> J-Philippe.
>


-- 
Patrick Linskey
202 669 5907

Mime
View raw message