ofbiz-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rishi Solanki <rishisolan...@gmail.com>
Subject Re: Getting to know ofbiz
Date Thu, 17 May 2018 14:13:33 GMT
Please find my responses inline;


--
Rishi Solanki
Sr Manager, Enterprise Software Development
HotWax Systems Pvt. Ltd.
Direct: +91-9893287847
http://www.hotwaxsystems.com
www.hotwax.co

On Thu, May 17, 2018 at 4:34 PM, wp.rauchholz@gmail.com <
wp.rauchholz@gmail.com> wrote:

> I started testing ofbiz by configuring en empty database to build a data
> model from scratch. I do have first question (more to come I guess):
> (1) How can I update exchange rates and unit of measure conversions?
>

Please check the UomConversion entity, you can upload your conversion rates
using xml files from webtools. Many example of xml files exists in OFBiz
including conversion xml data.


> (2) How can I create / delete FX rates and units of measures?
>

Please refer Uom and UomConversion entity. It should be seed data for your
application.


> (3) I created  the admin user using the following command: ./gradlew
> loadAdminUserLogin -PuserLoginId=MyUserName
> This allows me to log into ofbiz. I created now an employee and wanted to
> connect this employee with the   MyUserName. This creates an error saying
> the user name already exists. Is there a workaround for this?
>

>From the party profile screen under party manager application, you can
create a new user and associate the user to FULLADMIN group should solve
your problem.


> (4) I cannot find a howto to configure BIRT. Please point me to one
>

To enable birt you need to download its plugin. Steps mentioned in the
README.adoc
Quick Reference: gradlew pullPluginSource -PpluginId=ecommerce


> (5) When logging in, ofbiz goes to my portal poage and opens with a very
> long error message. This message does not prevent me from working, but
> still....
> :ERROR MESSAGE:
> org.apache.ofbiz.widget.renderer.ScreenRenderException: Error rendering
> screen [component://common/widget/PortalPageScreens.xml#
> showPortalPage]:...............
>
>
Not sure if this is setup problem or bug. Can you please share your setup
steps or the data you have loaded so far. May be you can file a TIcket and
share the details if setup is correct at your end.


>
> Thank you.
>
> Wolfgang
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message