ofbiz-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ingo Wolfmayr <ingo.wolfm...@wolfix.at>
Subject AW: Empty Session - get Solr running
Date Tue, 01 Dec 2015 13:49:57 GMT
Hi Everyone,

can someone please help me get the solr component working. 

- I have downloaded the current trunk.
./ant build
./ant load-demo
./ant start
https://localhost:8444/webtools
Login: admin / ofbiz
rebuildSolrIndex:webtools-->Service Engine --> Run Service

Is there some configuration I have to do in order to get it working? 

Unfortunately this does not work. I'm stuck with the error documented in jira OFBIZ-6715.


Thanks for any help.
Ingo

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: Ingo Wolfmayr [mailto:ingo.wolfmayr@wolfix.at] 
Gesendet: Mittwoch, 18. November 2015 20:25
An: user@ofbiz.apache.org
Betreff: AW: Empty Session - get Solr running

Created a jira ticket. https://issues.apache.org/jira/browse/OFBIZ-6715


-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: Ingo Wolfmayr [mailto:ingo.wolfmayr@wolfix.at] 
Gesendet: Dienstag, 27. Oktober 2015 21:43
An: user@ofbiz.apache.org
Betreff: AW: Empty Session - get Solr running

Hi Taher,

I would not say that it is a bug at this moment ... I thought it may be just a misconfiguration
on my side. I was hoping someone saw this before and could give me a hint. I will check further
before opening a jira.

Thanks & best regards
Ingo 

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: Taher Alkhateeb [mailto:slidingfilaments@gmail.com] 
Gesendet: Dienstag, 27. Oktober 2015 15:21
An: user@ofbiz.apache.org
Betreff: Re: Empty Session - get Solr running

Hi Ingo, 

Bug reports belong to JIRA, so you need to enter a new issue over there. 

Taher Alkhateeb 

----- Original Message -----

From: "Ingo Wolfmayr" <ingo.wolfmayr@wolfix.at>
To: user@ofbiz.apache.org
Sent: Tuesday, 27 October, 2015 4:22:58 PM
Subject: Empty Session - get Solr running 

Hi Everybody, 

I am trying to get solr running but unfortunately I have problems when invoking "rebuildSolrIndex".


I debugged it so far: 

Class: OfbizSolrContextFilter.java 

(GenericValue) session.getAttribute("userLogin"); --> returns null 

Here is the log entry: 

[java] 2015-10-27 13:55:34,662 |http-bio-8443-exec-7 |ModelService |I| Set default value [false]
for parameter [treatConnectErrorNonFatal] [java] 2015-10-27 13:55:34,680 |http-bio-8443-exec-7
|SolrProductSearch |I| Solr: Clearing solr index and rebuilding with 1 found products [java]
2015-10-27 13:55:34,692 |http-bio-8443-exec-7 |ProductServices |W| Problem reading product
features. for product 10000 [java] 2015-10-27 13:55:34,693 |http-bio-8443-exec-7 |ServiceDispatcher
|T| Sync service [webtools#demo/getProductFeatureSet] finished in [8] milliseconds [java]
2015-10-27 13:55:35,190 |http-bio-8443-exec-7 |ServiceDispatcher |T| Sync service [webtools#demo/getProductInventoryAvailable]
finished in [497] milliseconds [java] 2015-10-27 13:55:35,215 |http-bio-8443-exec-7 |ServiceDispatcher
|T| Sync service [webtools#demo/calculateProductPrice] finished in [11] milliseconds [java]
2015-10-27 13:55:35,231 |http-bio-8080-exec-3 |ControlEventListener |I| Creating session:
4AD77AC859F198BF6835EE05447E00A1.jvm1
[java] MYLOG SESSION USED: 4AD77AC859F198BF6835EE05447E00A1.jvm1
[java] 2015-10-27 13:55:35,248 |http-bio-8080-exec-3 |OFBizSolrContextFilter |I| [solr/update(Domain:http://localhost)]
Request error: To update a Solr index in OFBiz, you have to login first and have the permission
to do so. 
[java] 2015-10-27 13:55:35,249 |http-bio-8443-exec-7 |SolrProductSearch |E| Error from server
at http://localhost:8080/solr: Expected mime type application/octet-stream but got application/json.
{"responseHeader":{"message":"To update a Solr index in OFBiz, you have to login first and
have the permission to do so.","status":401}} [java] org.apache.solr.client.solrj.impl.HttpSolrClient$RemoteSolrException:
Error from server at http://localhost:8080/solr: Expected mime type application/octet-stream
but got application/json. {"responseHeader":{"message":"To update a Solr index in OFBiz, you
have to login first and have the permission to do so.","status":401}} 

The problem seems that the session is empty (does not contain any attributes), theirfore security
check fails. 

Thanks for any hint. 

Best regards,
Ingo 

Mime
View raw message