ofbiz-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From f...@free.fr
Subject Re: ./startofbiz.sh doesn't start : JDK problem ?
Date Wed, 06 Oct 2010 15:03:53 GMT
Thanks to all for the quick replies.

Summary :
- 09.04 : compiles with either OpenJDK or Sun/Oracle
          runs, from startofbiz.sh, with OpenJDK (!) only
- 10.04 : compiles with Sun/Oracle only
          doesn't run neither from startofbiz.sh nor from `java -jar ofbiz.jar' 

Details below.


De pankaj savita (6 October, 14:43) :

  > Check your class path entries for ofbiz10.04:
  > 
  > JAVA_HOME
  > C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_20
  > 
  > CLASSPATH
  > C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_20\lib;C:\Program
  > Files\Java\jdk1.6.0_20\jre\lib
  > 
  > PATH
  > C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_20\bin

I dont' use Windows, but Debian Linux. With this distribution, JAVA_HOME and CLASSPATH are
not needed.


  > Then  try to  bulid using  ant  run-install command  if its  build
  > successfully start the server using java -jar ofbiz.jar.

This works better than startofbiz.sh ( that is, errors occur later ;( ) :

.../...
2010-10-06 16:28:38,053 (main) [  GenericDispatcher.java:61 :INFO ] Creating new dispatcher
[RMIDispatcher] (main)
org.ofbiz.base.start.StartupException: Cannot start() org.ofbiz.service.rmi.RmiServiceContainer
(Unable to bind RMIDispatcher to RMI on //host[127.0.0.1]:port[1099]/name[RMIDispatcher] -
with remote=RemoteDispatcherImpl[UnicastServerRef2 [liveRef: [endpoint:[192.168.0.3:51288,org.ofbiz.service.rmi.socket.ssl.SSLServerSocketFactory@6b030dea,org.ofbiz.service.rmi.socket.ssl.SSLClientSocketFactory@1586b489](local),objID:[-26f4a1d2:12b81f19bde:-7fff,
-3546405882729120089]]]] (Exception 
.../...

Port 1099 doesn't seem to be used by another resource, since the command `netstat -a | fgrep
1099' doesn't show anything.


  > On Wed, Oct 6, 2010 at 2:39 PM, Jacques Le Roux <
  > jacques.le.roux@les7arts.com> wrote:
  > 
  > > You must use Sun (arg Oracle ;o) OpenJDK does not work with OFBiz yet...
  > > Also try with ./ant rather (uses 1.7.1) I know there are some issues with
  > > 1.8

Well, for the time being, only  OpenJDK allows me to use Ofbiz (9.04).
Release 10.04 doesn't compile (OpenJDK) or doesn't run (Sun/Oracle).

I've tried with ant 1.7.1, but it didn't change anything.


  > On Wed, Oct 6, 2010 at 2:58 PM, Christian Geisert
  > <christian.geisert@isu-gmbh.de> wrote:

  > Have a look  at the value ADMIN_PORT in  startofbiz.sh, seems like
  > something is wrong with this value.

Here is what startofbiz.sh reads :
  ADMIN_PORT=10523
  ADMIN_KEY=so3du5kasd5dn
Is this wrong ?



  > >  Hello,
  > >>
  > >> Here is what I've done :
  > >>  svn co http://svn.apache.org/repos/asf/ofbiz/branches/release10.04
  > >>        Ofbiz-10.04
  > >>  cd Ofbiz-10.04
  > >>  ant run-install
  > >>
  > >> Here, I'm using the Sun (well, Oracle) jdk on a linux Debian amd64 laptop
  > >> :
  > >>  ~ § java -version
  > >>  java version "1.6.0_21"
  > >>  Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_21-b06)
  > >>  Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 17.0-b16, mixed mode)
  > >> The build is successful. Then, ./startofbiz.sh :
  > >>
  > >>  Set OFBIZ_HOME to - /srv/www/Ofbiz-10.04
  > >>  Exception in thread "main" java.net.SocketException: Invalid argument
  > >> at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)
  > >> at java.net.PlainSocketImpl.bind(PlainSocketImpl.java:365)
  > >> at java.net.ServerSocket.bind(ServerSocket.java:319)
  > >> at java.net.ServerSocket.<init>(ServerSocket.java:185)
  > >> at org.ofbiz.base.start.Start.initListenerThread(Start.java:167)
  > >> at org.ofbiz.base.start.Start.init(Start.java:93)
  > >> at org.ofbiz.base.start.Start.main(Start.java:410)
  > >>
  > >> Same story with stable release 9.04.
  > >>
  > >> BUT, when I use OpenJDK :
  > >>  ~ § java -version
  > >>  java version "1.6.0_18"
  > >>  OpenJDK Runtime Environment (IcedTea6 1.8.1) (6b18-1.8.1-2)
  > >>  OpenJDK 64-Bit Server VM (build 16.0-b13, mixed mode)
  > >>
  > >> 9.04 builds successfully, and starts like a charm, whereas 10.04 fails
  > >> to compile :
  > >>
  > >>  build:
  > >>    [echo] [build] ========== Start Building Framework (Compile) ==========
  > >>  .../...
  > >>  classes:
  > >>   [javac16] /srv/www/Ofbiz-10.04/common.xml:93: warning:
  > >> 'includeantruntime' was not set, defaulting to build.sysclasspath=last; set
  > >> to false for repeatable builds
  > >>   [javac16] Compiling 55 source files to
  > >> /srv/www/Ofbiz-10.04/applications/product/build/classes
  > >>   [javac16]
  > >> /srv/www/Ofbiz-10.04/applications/product/src/org/ofbiz/product/product/ProductSearchSession.java:1231:
  > >> cannot find symbol
  > >>   [javac16] symbol  : method
  > >> add(java.util.Map<java.lang.String,java.lang.Object>)
  > >>   [javac16] location: interface
  > >> java.util.List<java.util.Map<java.lang.String,java.lang.String>>
  > >>   [javac16]
  > >> featureCountList.add(UtilMisc.toMap("productFeatureId", (String)
  > >> searchResult.get("pfacProductFeatureId"), "productFeatureTypeId", (String)
  > >> searchResult.get("pfcProductFeatureTypeId"), "description", (String)
  > >> searchResult.get("pfcDescription"), "featureCount", Long.toString((Long)
  > >> searchResult.get("featureCount"))));
  > >>   [javac16]                             ^
  > >>   [javac16] 1 error
  > >>
  > >>  BUILD FAILED
  > >>  /srv/www/Ofbiz-10.04/build.xml:186: The following error occurred while
  > >> executing this line:
  > >>  /srv/www/Ofbiz-10.04/applications/build.xml:67: The following error
  > >> occurred while executing this line:
  > >>  /srv/www/Ofbiz-10.04/macros.xml:27: The following error occurred while
  > >> executing this line:
  > >>  /srv/www/Ofbiz-10.04/common.xml:93: Compile failed; see the compiler
  > >> error output for details.
  > >>
  > >> I'm using ant 1.8 :
  > >>  ~ § ant -version
  > >>  Apache Ant version 1.8.0 compiled on March 11 2010
  > >>
  > >> Any idea ?
  > >>
  > >>
  > >>
  > >
  > >

Mime
View raw message